Aktuelt

Som en del av Smart Molde-satsingen, utredes det om digitale vannmålere skal installeres hos alle abonnentene med kommunal vannforsyning. Prosjektet har fått navnet Smart vann og vil muliggjøre tjenester som tilpasset vannprising og varslingstjenester.

Molde kommune gjenåpner Reknesbanen og kunsgressbanen KGB. Dette fordi nasjonale helsemyndigheter har kommet med nye retningslinjer for aktivitet på utendørs baner.

Påmelding til SFO for neste skoleår er nå åpnet. Påmeldingsfristen er 1. mai.

Les mer om Molde kommune sitt SFO-tilbud.

I løpet av de neste ukene rigges én av to korttidsavdelinger på Kirkebakken omsorgssenter for å ta mot koronasmittede pasienter. Det blir pasienter som er for friske til å ligge på sykehuset, men for dårlige til å være hjemme. I første omgang er det 12 sykehjemsplasser som blir forbeholdt koronapasienter.

Utenriksdepartementet fraråder alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige. Skal du likevel reise, er det viktig at du setter deg inn i hvilke regler som gjelder for det landet du reiser til, og hvilke regler som gjelder når du kommer tilbake til Norge. Ta høyde for at anbefalinger og regler endres raskt. 

Regjeringa har bestemt at foreldre skal slippe å betale for barnehageplass og SFO-plass så lenge de er stengt på grunn av koronautbruddet. Molde kommune har allerede sendt ut faktura for mars måned med forfall 23. mars. Den må du betale.

 

En ansatt i Molde kommune har i dag (17. mars 2020) testet positivt på korona. Smittekilden antas å være i Oslo. Vedkommende har ikke vært på jobb den siste uken. Pasienter og kolleger vurderes derfor ikke å ha vært eksponert for smitte.

Tilbudet gjelder fra mandag 16. mars og er bare for de med samfunnskritiske funksjoner. Du kan søke fortløpende! Les mer om tilbudet her.

Mistanken om at et barnehagebarn i Molde kommune var koronasmittet utløste testing av i alt 60 personer tidligere denne uken. Nå oppheves disse karantenene.
Det gjelder også for hjemmekarantenen for barn og ansatte i Eidsvåg barnehage, Eidsvåg barne- og ungdomsskole, samt ved Høgnakken barnehage. Det samme gjelder for ansatte og pasienter ved Nesset legekontor.