Aktuelt

Molde kommune har mandag kveld fått melding om tre nye smittetilfeller. Den ene er nærkontakt av en smittet fra forrige uke, og vedkommende satt allerede i karantene. Tilfellet utløser ingen nye i karantene.

To fotballag på Træff med til sammen 40 spillere måtte i karantene og testes i slutten av forrige uke etter at treneren fikk påvist korona. Nå har Molde kommune mottatt alle prøvesvarene, og samtlige er negative.

Molde kommune fikk lørdag morgen melding om to nye smittede. Smittekilden til den ene er utbruddet i håndballmiljøet, men vedkommende er ikke selv spiller eller aktiv i klubben. Den smittede var i karantene da den positive prøven ble tatt, og ingen nye må i karantene. Den andre smittede er nærkontakt av en person som testet positivt torsdag kveld. 10 personer er satt i karantene og skal testes som følge av dette tilfellet.

Etter første uken med vaksinering i Molde oppsummerer ordfører Torgeir Dahl oppstarten slik:
-Dette var vellykket, nå vil vi gjerne ha flere vaksiner! Kommunen har vaksinert 125 personer denne uka, men får bare 80 doser i neste uke. Hva som blir framdriften etter det, er fortsatt usikkert.

Molde kommune fikk sent torsdag kveld melding om to nye positive tilfeller. Ingen av dem har koblinger til idrettsmiljøene eller annen smitte som kommunen er kjent med fra før. Smittesporing pågår fortsatt, og så langt er 20 personer satt i karantene. Disse skal testes.

På bakgrunn av de nasjonale rådene om å unngå besøk i private hjem, ber Molde kommune om at også besøk på sykehjemmene begrenses mest mulig.
- Alle våre sykehjem er åpne for besøkende, men vi er i gang med vaksineringen og vi må være ekstra forsiktige i tiden framover for å unngå å få smitte inn i sykehjemmene før alle er ferdig vaksinert, sier kommunalsjef for helse og omsorg i Molde kommune, Tanja Thalén.

Molde kommune har så langt i dag fått melding om tre nye smittede. To av dem er nærkontakter til en smittet som var meldt tidligere denne uka. De satt allerede i karantene, og er nå i isolasjon. Tilfellene utløser ingen nye i karantene.

Molde kommune fikk sent i går kveld melding om tre nye smittetilfeller. Den ene av dem er trener på Træff. Tilfellet utløser 14 personer i karantene. Alle spillere på to lag skal testes rutinemessig, og dette omfatter i stor grad elever ved Bekkevoll ungdomsskole.

Molde kommune har i dag fått melding om to nye smittetilfeller. Den ene er en nærkontakt av en av de smittede som ble registrert tirsdag. Vedkommende er ansatt ved Molde sjukehus, og smittesporing internt ved sjukehuset har ført til at 15 ansatte er satt i karantene. Ingen pasienter er blitt eksponert for smitte. Den andre smittede er tilreisende fra utlandet. Vedkommende var i karantene da den positive testen ble tatt. En nærkontakt er satt i karantene.

Det sier Liv Ingeborg Heggset (84). Hun var en av de første som fikk koronavaksinen i Molde kommune.