Aktuelt

I alt 40 personer ble testet for korona i Molde i dag. Molde kommune har nå mottatt samtlige prøvesvar, og alle er negative. Åtte av personene ble testet som et ledd i den intensiverte smittesporingen som ble iverksatt som følge av at en mutert virusvariant ble påvist i Molde tidligere i dag.

Historiens første årsregnskap for nye Molde kommune ender med et overskudd på 12,4 millioner kroner. Koronasituasjonen bidro til usikre rapporteringer gjennom hele året, og pandemien er en medvirkende årsak til at kommunen kommer langt bedre ut enn prognosene per 2. tertial 2020 skulle tilsi. Da lå Molde kommune an til et samlet underskudd på 39,3 millioner kroner.

Molde kommune har i dag fått bekreftet at en av de positive testene fra i går er fra et mutert virus. Kommunen har nå iverksatt intensivert smittesporing.

Molde kommune har i kveld fått melding om to nye tilfeller av koronasmitte. De smittede har ingen relasjon til hverandre. Den ene er blitt smittet på en jobbreise til Østlandet. Smittesporing pågår fortsatt, men så langt er ingen satt i karantene som følge av dette tilfellet.

Har du fått tilbud om å betale en sum penger for å få koronavaksine? I så fall er det svindlere som prøver å lure deg. Kommuneoverlegen i Molde kjenner til personer i kommunen har mottatt SMS med tilbud om å få vaksinere hele familien for 2000 kroner.

Da bør du kanskje teste deg. I forbindelse med pågående smittesporing i Trondheim så ber smittevernkontoret om at personer som har vært på utvalgte steder i Trondheim bestiller time for koronatest.

Ligger huset ditt langs en kommunal vei, så må du dessverre regne med å få brøytet snø inn i innkjørselen din.

- Onsdag ettermiddag starter vi massevaksineringa i Eidsvåg, og torsdag begynner vi i Moldehallen. Vi har ventet på dette lenge og er glad for at vi nå har fått såpass mange doser at vi kan starte opp med ordinær massevaksinering, sier kommuneoverlege Cato Innerdal.

Det er ingen spesielle regler for de som har vært i Oslo og/eller Viken, eller som har hatt besøk derifra. Dette er i henhold til nye nasjonale retningslinjer, og Molde kommune følger disse. Unntaket er de som kommer fra Nordre Follo og som er helsepersonell. De må i karantene og skal testes.

Har du som huseier husket å varsle og sikre offentlig sted mot snøras fra tak?