Hva innebærer vanningsforbudet?
- Forbud mot bruk av hageslange, spreder og dryppslange.
- Forbud mot bilvask.
- Forbud mot fylling av bassenger og badestamper.
- Forbud mot alt uttak av vann som ikke er strengt nødvendig.
Hvorfor innføres vanningsforbudet?
Vanningsforbudet er et tiltak for å sikre at alle har tilgang til vann. Ved å følge reglene og spare på vannet, bidrar du til å opprettholde en stabil vannforsyning og sikre god brannberedskap.
Vi er tidvis svært nær kapasitetsgrensen til Midsund vannverk og det vil da kunne oppstå kritisk en situasjon hvor vi ikke klarer å produsere nok vann. Abonnenter vil da miste vanntrykk og deretter vannet i kranen. Det vil da ikke være brannslukkevann, noe som kan være kritisk i en nødsituasjon. Været som vi opplever nå har økt brannfaren i hele kommunen.
Farge på vannet
Ved økt temperatur og spesielt ved slike temperaturer vi opplever nå, så får vi økt humus og farge på vannet i vannkildene våre. Fargen på vannet i Midsund øker, og dette er noe vi ikke kan gjøre noe med. Vannet blir behandlet og desinfisert og er trygt å drikke.
Uendret status i resten av kommunen
Det er for tiden høyt forbruk ved alle vannverkene til Molde kommune. Kommunen har derfor oppfordret alle innbyggere om å redusere vannforbruket i størst mulig grad. Anmodningen, som vi la ut 17. juli, gjelder fortsatt. Du kan lese den her.
Hva kan du gjøre?
- La gresset gro: Lengre gress på plenen holder bedre på fuktigheten i jorden. Når det blir tørke vil også gresset vokse lengre røtter for å hente vannet dypere i jorden, noe som på sikt vil gi en mer robust plen.
- Potteplanter kan vannes med kanne.
- Minimer vannforbruket ditt også inne i huset.
- Nyte de siste dagene av dette fantastisk flotte været uten å tenke på plenen, bilvask eller andre vannforbrukene aktiviteter.
Det er vanningsforbud i Midsund kommune fra mandag 21. juli.
Illustrasjonsfoto