Koble til vann og avløp

Forhåndsuttalelse og godkjenning

Du kan få vite om det er mulig å koble til vann og avløp til en eiendom ved å sende oss en forespørsel.

Send inn din forespørsel om forhåndsuttalelse om muligheten for å koble til vann og avløp.

Tilkobling

Tilkobling av eiendommen til offentlig vann og avløp, må på forhånd være godkjent av kommunen.

Ferdigmelding

Når tiltaket er gjennomført sendes det inn en ferdigmelding. Dette gjøres av ansvarlig foretak.

Innvendig arbeid

Det er kun godkjent rørlegger som kan utføre arbeid på innvendig vann- og avløpsinstallasjoner.

Matavfallskvern som fører matavfall til offentlig avløp, er ikke tillatt i Molde kommune.

Utvendig arbeid

Søknad (sanitærmelding) må være godkjent før rørlegger kan begynne arbeidet på utvendige installasjoner. Det er kun godkjent rørlegger som kan utføre arbeid på private og offentlige vann- og avløpsledninger. Kontakt godkjent rørlegger som ordner med søknad til kommunen.

Hvis du skal grave i offentlig vei må du søke om gravetillatelse.
Les hvordan du søker tillatelse

Hva koster det?

Kart over vann- og avløpsrør

Oversikt over vann- og avløpsledninger kan du bestille ved å ta kontakt med Hans Lia.

Regelverk

Abonnementsvilkår