Vi tester ut smarte avfallsbeholdere i sentrum

Smarte avfallsbeholdere gir beskjed når de skal tømmes og komprimerer avfallet for bedre kapasitet. Nå settes de ut i Molde sentrum.

– Sjøfronten og det nye torget er svært mye brukt av våre innbyggere. Det er vi glade for, sier enhetsleder for Molde bydrift, Stine Breivik. Det har imidlertid gitt oss noen utfordringer med håndtering av avfall i sentrum. Vi ønsker derfor å teste ut nye avfallsbeholdere nå i sommer.

– Avfallsbeholderne er solcelledrevet og komprimerer avfallet, sier Breivik. Avfallsbeholderne gir også beskjed til oss når det er behov for tømming. Denne nye løsningen øker kapasiteten på avfallsbeholderne, gir færre tømminger og mindre arbeidskjøring.

De nye avfallsbeholderne settes i drift denne uka, og de små eksisterende avfallsbeholderne fjernes. Totalt 13 beholdere settes nå ut på torget, langs sjøfronten og på bussholdeplassen.

– Beholderne er enkle i bruk, med en fotpedal for berøringsfri åpning av innkastet. Alternativt kan den åpnes med håndtaket på vanlig måte, opplyser enhetslederen.

Vi oppfordrer alle til å holde byen ren å ta i bruk våre nye, smarte avfallsbeholdere!

Ny og gammel avfallsbeholder, blomsterkrukke og statua Jazzgutten på torget i Molde. Foto. - Klikk for stort bildeNy og gammel avfallsbeholder på torget i Molde. 

Fot som presser på pedal på avfallsbeholder. Foto. - Klikk for stort bildeBruk fotpedalen for å åpne innkastet til avfallsbeholderen.