Hvordan unngå parkeringskaos på MFK sine hjemmekamper?

Hvordan unngå parkeringskaos på MFK sine hjemmekamper?

Både vi som kommune, og klubben selv, gleder oss stort over ivrige supportere på hjemmekamp, men parkering i sentrum er et problem.

– Det parkeres «overalt» i sentrum, også der det ikke er parkeringsplasser, sier Tonje Havnen Hoem ved Molde bydrift.

– Våre trafikkbetjenter har ansvar for å sørge for god trafikksikkerhet og fremkommelighet, men ved MFK sine hjemmekamper er dette en utfordring. Det parkeres på fortau og på gang- og sykkelveier. Dette fører til at syklister og gående må ut i vegbanen, noe som kan skape farlige situasjoner. I verste fall går villparkeringa også ut over utrykningskjøretøy som blir forhindret fra å komme fram, fortsetter Hoem.

Så hva ønsker vi at publikum skal gjøre?

Vi oppfordrer til å bruke andre framkomstmidler enn bil! Bor du i nærheten kan du gå, sykle, eller bruke kollektivtransport.

Om du bor for langt unna, eller om du av andre grunner likevel må bruke bil, er samkjøring et godt alternativ. Bli bedre kjent med naboen, og ta gjerne med noen som ikke kjører bil selv, men som har lyst på kamp.

Det er parkeringsplasser vest for stadion, men her blir det fort fullt – parker heller i parkeringshuset. Der er det mange parkeringsplasser. Om det også skulle bli fullt der, er parkeringa ved Idrettens hus eller Molde videregående skole et godt alternativ. Slipp av de som ikke kan gå langt først, og parker selv bilen etterpå – det viktigste er at du parkerer bilen sikkert og lovlig.

Her ser du ei oversikt over parkeringsplasser i Molde sentrum

Feilparkeringer

Feilparkeringer kan bli bøtelagt. Trafikkbetjentene kan også være ute på kampdag, så det lønner seg å parkere lovlig først som sist.

Tips oss!

Har du andre forslag til hvordan vi på en praktisk måte kan komme oss trygt på kamp uten å skape parkeringskaos?

Tips oss, og vi skal gjøre vårt beste for å finne gode løsninger

Heia MFK!

Vi ønsker alle MFK-supportere god og underholdende fotball i et trygt og trafikksikkert sentrum!
 

To fotballspillere i blå drakt som jubler på banen. Foto. - Klikk for stort bildeHjemmekamp Molde FK. MFK