Håper å unngå parkeringskaos på MFK sine hjemmekamper i år

Håper å unngå parkeringskaos på MFK sine hjemmekamper i år

Vi gleder oss alle stort over ivrige supportere på hjemmekamp, og vi håper at alle vil være med å bidra til å gjøre parkering i sentrum mer problemfritt. 

En ny fotballsesong har akkurat startet, og årets første hjemmekamp for MFK i Eliteserien er mot Rosenborg førstkommende søndag 16. april kl. 17.00. I fjor var det solgt godt over 10 000 billetter til denne kampen, og det forventes mange tilskuere på søndag også. 

Et stort antall lokale og tilreisende publikummere har tidligere vist seg å føre til parkeringskaos i Molde sentrum under MFK sine hjemmekamper. 

– Vi har i tidligere sesonger sett at det parkeres "overalt" i sentrum under hjemmekampene, også der det ikke er parkeringsplasser, sier Tonje Havnen Hoem ved Molde bydrift. 

Portrettbilde av Tonje Havnen Hoem. Foto - Klikk for stort bildeTonje Havnen Hoem, Molde bydrift.

– Våre trafikkbetjenter har ansvar for å sørge for god trafikksikkerhet og fremkommelighet, men ved MFK sine hjemmekamper er dette en utfordring. Det parkeres på fortau og på gang- og sykkelveier. Dette fører til at syklister og gående må ut i vegbanen, noe som kan skape farlige situasjoner. I verste fall går slik parkering også ut over utrykningskjøretøy som blir forhindret fra å komme fram, fortsetter Hoem. 

Hva ønsker vi at publikum skal gjøre? 

Vi oppfordrer til å bruke andre framkomstmidler enn bil. Bor du i nærheten kan du gå, sykle, eller bruke kollektivtransport. Om du bor for langt unna, eller om du av andre grunner likevel må bruke bil, er samkjøring et godt alternativ. 

Det er parkeringsplasser vest for Aker stadion, men her blir det fort fullt. Parker heller i Molde parkeringshus, der er det mange parkeringsplasser. Om det skulle bli fullt i parkeringshuset, er parkeringsplassene ved Idrettens hus og Molde videregående skole gode alternativer. Slipp eventuelt først av de som ikke kan gå langt, og parker selv bilen etterpå. Det viktigste er at du parkerer bilen sikkert og lovlig. 

– Vi håper at vi kan unngå parkeringskaos på MFK sine hjemmekamper i år, avslutter Tonje Havnen Hoem ved Molde bydrift. 

Her ser du en oversikt over parkeringsplasser i Molde sentrum

Feilparkeringer

Feilparkeringer kan bli bøtelagt. Trafikkbetjentene kan også være ute på kampdag, så det lønner seg å parkere lovlig først som sist. 

Flere biler står parkert utenfor et bygg. Foto - Klikk for stort bildeI fjor var det ofte feilparkerte biler blant annet utenfor fylkeshuset.

Tips oss! 

Har du andre forslag til hvordan vi på en praktisk måte kan komme oss trygt på kamp uten å skape parkeringskaos? 

Tips oss, og vi skal gjøre vårt beste for å finne gode løsninger

Heia MFK! 

Vi ønsker alle MFK-supportere god og underholdende fotball i et trygt og trafikksikkert sentrum!