Flyktningene trenger flere frivillige

Flyktningene trenger flere frivillige

- Det er stort behov for frivillig hjelp, sier Bente Flem, daglig leder i Molde Røde Kors.

Tove Lid og Bente Flem foran juletreet på rådhusplassen i Molde.  - Klikk for stort bildeTove Lid og Bente Flem

I 2022 kom det over 300 flyktninger til Molde kommune, og det er vedtatt å ta imot 320 nye i 2023 - 350 hvis IMDI ber om det. 

- Den akutte situasjonen når flyktningene kommer, har vi kontroll på. Men det er når de er på plass at de frivillige kommer på banen, sier Tove Lid i flyktningtjenesten i Molde. 

Konkrete behov

Bente Flem er leder i Molde Røde Kors. Hun forteller at de har stort behov for flere frivillige, og at det er konkrete oppgaver de trenger hjelp til.

- Vi trenger noen som kan bidra med leksehjelp og norsktrening, og vi trenger flere flyktningguider. Frivillige flyktningguider og flyktninger kobles sammen og møtes et par timer i uka. Slik blir flyktningen kjent med språk, kultur og lokalsamfunnet.  Hvordan finner man ut om fritidstilbudet i kommunen? Hvor er det fine leikeplasser i området? Hvor går bussen fra? Og hva skjer på 17. mai? De er ting en flyktning-guide kan hjelpe med, sier Flem.

Les mer om flyktningguide og de andre aktivitetene Molde Røde Kors trenger frivillige til.

Øvelseskjøring

Det er svært mange flyktninger som ønsker seg førerkort, men de mangler mengdetrening for å klare oppkjøring. 

- Vi har en tjeneste som heter HABIL, der vi kobler frivillige sjåfører og personer som trenger å øvelseskjøre, men mangler sosialt nettverk å øve med. Vi tilbyr bil og alt de trenger. Alle gode sjåfører kan melde seg, men vi kan kanskje spesielt oppfordre pensjonerte kjøreskolelærere, sier Flem.

Les mer om HABIL

Mange frivillige organisasjoner

Ønsker du å bidra? Ta kontakt med en av hjelpeorganisasjonene: