Etter idé fra ansatte gir vi to strømaggregater til Ukraina

Etter idé fra ansatte gir vi to strømaggregater til Ukraina

Molde kommune gir nå to av sine strømaggregater til Ukraina. Snart er de på vei til et krigsherjet område som sårt trenger strøm. 

Fem personer står foran en trailer med strømaggregater plassert inne i lasterommet. Foto - Klikk for stort bildeFra venstre: Jan Tore Tornes, Wenche Hol, Jan Tore Sterten, Sveinung Vågen og Roy Gussiås.

Det minste av de to strømaggregatene har stått på Råkhaugen, men har blitt for lite etter at nybygget der ble ferdig. Dette aggregatet veier 1 100 kg. Det største aggregatet, som veier 3 290 kg, har frem til nå stått på Midsund sjukeheim. 

Aggregatene har tidligere blitt flyttet til et midlertidig lager for at de lett skal kunne bli lastet på traileren som skal frakte de helt ned til Ukraina. 

Teknisk inspektør Sveinung Vågen og driftstekniker Jan Tore Sterten, begge fra Molde eiendom KF, har god kunnskap om kvaliteten på de to aggregatene. 

- Det er ikke noe i veien med aggregatene, de er i veldig god stand, og har heller ikke gått så veldig mange timer, sier teknisk inspektør i Molde eiendom KF, Sveinung Vågen. 

Det er forventet at det ene aggregatet skal stå på det lokale sykehuset i Khmelnytskyj, en by med ca. 350 000 innbyggere, men det er mange steder de mangler strøm der. Det aggregatet som er fastmontert på en henger er veldig praktisk og kan raskt flyttes til de stedene det er størst behov. 

Fagforbundet i Molde sponser kostnadene til transporten av aggregatene. 

- Det er viktig å være med på slike prosjekter, sier leder for Fagforbundet i Molde, Wenche Hol. 

Det er planlagt at Jan Tore Tornes i Ukrainahjelpen skal frakte strømaggregatene helt frem til Khmelnytskyj i Ukraina 10. mars. Turen vil ta ca. tre dager, men før han skal av gårde vil kjøretøyet bli fylt med mye annet nødvendig utstyr som trengs i det krigsherjede området.