Faktura fra kommunen

Faktura fra kommunen

Hvordan vil du motta fakturaen?

Alle fakturaer fra Molde kommune blir forsøkt sendt digitalt, via AvtaleGiro, e-faktura, Vipps faktura, digital postkasse eller som vedlegg i en e-post. Hvis dette ikke er mulig blir fakturaen levert som papirfaktura i postkassen din.  

Molde kommune kan ikke bestemme hvilken kanal du får fakturaen i. Du styrer dette fullt og helt på egen hånd.

Før fakturaen sendes gjøres det et oppslag mot de ulike kanalene i en bestemt rekkefølge, og fakturaen sendes i den øverste rangerte kanalen som er aktiv.  Nedenfor kan du lese mer om de forskjellige alternativene. De er opplistet i rekkefølgen vi forsøker å sende de i.

Ulike måter å få tilsendt faktura på

Har du betalingsproblemer?

  • Du kan enkelt forlenge betalingsfristen med to uker. Det ordner du selv!
    Logg inn på MinSide for å be om betalingsutsettelse.
    Har du avtalegiro kan du ikke benytte denne tjenesten.
     
  • Trenger du mer enn to ukers betalingsutsettelse, må du søke til kommunen. Du kan søke maks seks ganger i året, og fakturabeløpet må være mindre enn 10 000 kroner. For å få betalingsutsettelse kan du ikke være skyldig oss mer enn 20 000 kroner til sammen.
    Send e-post for å søke om betalingsutsettelse

NB! Dersom du forlenger betalingsfristen, får du forsinkelsesrenter fra opprinnelig forfallsdato. Renten legges til på neste faktura.

Om du ønsker månedlig fakturering kan du lese mer om det ved å klikke på denne lenken (gjelder for kommunale eiendomsgebyr og eiendomsskatt).

Ofte stilte spørsmål om faktura og betaling