Nå får du digitalt valgkort

Nå får du digitalt valgkort

Fra den 10. august er det mulig å forhåndsstemme til årets stortingsvalg i alle landets kommuner. I år sendes valgkortene ut digitalt. 

Digitalt valgkort bilde - Klikk for stort bildeDigitalt valgkort 

I disse dager sendes det ut valgkort til alle som kan stemme. I år er valgkortet digitalt for de fleste. Alle som får valgkort digitalt, blir varslet om dette med en SMS. De som bruker Digipost eller E-boks, finner valgkortet sitt der. De som ikke har en digital postkasse får tilgang til valgkortet via valg.no eller på Altinn

Digitale valgkort kan brukes direkte på mobiltelefonen og trenger ikke skrives ut. Det er ikke nødvendig å vise valgkortet når du skal stemme, men det gjør selve stemmegivningen enklere og raskere. Husk uansett legitimasjon! Valgkortet inneholder også nyttig informasjon om valget. 

De som har reservert seg mot elektronisk post i kontakt- og reservasjonsregisteret, eller som ikke har oppdatert eller bekreftet kontaktinformasjonen sin i registeret de siste 18 månedene, får fortsatt valgkort tilsendt på papir. 

Les mer om digitale valgkort på valg.no 

Må fortsatt møte opp i et valglokale 

Selv om man får et digitalt valgkort så kan man ikke stemme på nett. Det er ikke gjort endringer i hvordan valget gjennomføres, og velgerne må møte opp i et valglokale og stemme på papirstemmesedler som tidligere. Man kan stemme i hele landet fram til 10. september. På valgdagen 12. og 13. september må man stemme i kommunen der man er folkeregistrert. 

En bekreftelse på stemmerett 

Å få valgkortet er først og fremst en bekreftelse på at du har stemmerett ved årets stortingsvalg, det er ikke nødvendig med et digitalt valgkort for å stemme. Det eneste du MÅ ha med deg er legitimasjon med fullt navn, bilde og fødselsdato. 

Les mer om stortingsvalget 2021 i Molde kommune