Nå bør du skaffe deg digital postkasse

Digital postkasse

Er du en av dem som ikke har ordnet deg digital postkasse, så er det på høy tid! Molde kommune går nå gradvis over til å sende brevene digitalt. Derfor bør du sørge for å ha en digital postkasse.

Molde kommune tar i bruk KS SvarUT. Det er en felles løsning for kommuner og fylkeskommuner som formidler digital post på en rimelig og sikker måte.
- I løpet av 2018 vil de fleste brevene fra kommunen bli sendt ut digitalt, opplyser Martha Beinset. Hun er leder for dokument- og arkivtjenesten i Molde kommune.

Kutter kostnader og sparer miljøet

- Vi bruker store summer på porto hvert eneste år. Når vi går over til å sende posten digitalt, så kan vi kutte kostnader og samtidig spare miljøet, sier hun. Beregninger fra KS viser at det i snitt koster 46 kroner å sende et brev i posten. En digital forsendelse koster i snitt 6 kroner.

Hva er digital postkasse?

Det er ditt eget trygge arkiv, hvor du enkelt finner igjen post fra det offentlige når du har bruk for det. Du må selv opprette digital postkasse gjennom e-Boks eller Digipost. Begge tilfredsstiller strenge krav til sikkerhet.

Du vil raskt oppdage at stadig flere offentlige virksomheter sender posten digitalt. Du trenger kun å forholde deg til én felles digital postkasse fra det offentlige.Du får en sms eller e-post med beskjed når du får brev.

Hvorfor trenger du digital postkasse når du har e-post?

Det offentlige kan ikke sende sensitiv informasjon, som for eksempel helseopplysninger, på e-post. E-posten er rett og slett ikke sikker nok. Digital post er kryptert og er derfor en sikker kanal. Du må logge deg inn, for eksempel med bankID, for å lese brevene.

Du kan reservere deg

Du kan reservere deg mot å motta post elektronisk. Da vil du få brevene tilsendt i posten som tidligere. Dersom du aldri har brukt Altinn eller ikke oppretter elektronisk postkasse så vil du selvsagt også få brevene tilsendt i posten.

Her kan du reservere deg:

http://www.norge.no/reservasjon.

Tips en venn Skriv ut