Ledsagerbevis

Ledsagerbevis

Har du fysiske eller psykiske funksjonshemninger kan du få et ledsagerbevis. Ledsagerbeviset gir deg rett til å ha med en assistent som slipper å betale for billetten sin på for eksempel kultur- og fritidsarrangementer eller offentlig transport.

Hva får du?

Du får et bevis som gir ledsageren din gratis adgang til alle kulturinstitusjoner, arrangementer og transportselskaper som aksepterer ordningen. Du kan henvende deg direkte til den enkelte arrangør eller virksomhet for å høre om de aksepterer ledsagerbevis.

Ledsagerbeviset er personlig, med bilde og underskrift. Du bestemmer selv hvem som skal være ledsager og det behøver ikke være samme person fra gang til gang.

Krav til søker

  • Du kan trenge en uttalelse fra fastlege eller spesialist på at du har behov for en eller flere ledsagere for å kunne delta på aktiviteter i fritiden.
  • Varige fysiske eller psykiske funksjonshemninger (minimum to års varighet).
  • Barn som er i en alder der det ikke er naturlig at de deltar på arrangement på egenhånd er ikke målgruppe for ordningen.
  • Nedre aldersgrense for ledsagerbevis er satt til 8 år. I enkelte tilfeller kan den nedre aldersgrensen bli vurdert om det foreligger en skriftlig begrunnelse fra en fagperson.

Slik søker du

Legg ved et portrettbilde av deg selv ved søknaden. Vi vil helst ha bildet i jpg/bildeformat, ikke som pdf.

Søk om ledsagerbevis 

Hva koster det?

Det koster ikke noe å få ledsagerbevis. På arrangementer eller offentlig transport kjøper du billett til ordinær pris, men får ta med deg en ledsager gratis der ledsagerbevis aksepteres.

Søknadsfrist

Det er ikke søknadsfrist, søknader behandles fortløpende.