Koronasertifikat

Koronasertifikat

Per i dag trenger du ikke koronasertifikat innad i Norge. 

Her finner du koronasertifikatet ditt:

Logg inn på helsenorge.no for å se eller ta utskrift av koronasertifikatet ditt. Du logger deg inn med elektronisk ID, og kan bruke enten BankID, BankID på mobil, Buypass ID på smartkort, Buypass ID i mobil eller Commfides e-ID.

Logg inn for å se ditt koronasertifikat

Slik er koronasertifikatet

Koronasertifikatet har to kontrollsider - en kontrollside for bruk i Norge og en utvidet kontrollside for fremvisning i utlandet og ved grensepasseringer.

Kontrollside for bruk i Norge vil bli grønn eller rød, og dette beregnes automatisk ved hjelp av regler basert på bakgrunn av dine registrerte testresultater og vaksineopplysninger. Grønt er gyldig, rødt er ugyldig.

Slik får du grønt koronasertifikat

 • Status som grunnvaksinert (vises som 1 av 1, 2 av 2).
 • Oppfriskningsvaksinert (vises som 2 av 1, 3 av 3, 3 av 1, 4 av 4 osv.).
  og/eller
 • Negativ pcr-test gir grønn kontrollside i 48 timer fra prøvetakingstidspunkt.
  og/eller
 • Hvis du har hatt koronasykdom og dette er dokumentert med pcr-test, gir det grønn kontrollside fra 11 til 180 dager fra første positive test

Grønn og rød kontrollside i koronasertifikatet gjelder kun for innenlands bruk i Norge, og betyr ikke automatisk fri innreise til alle land.

Pcr-test og hurtigtest

Pcr-tester som er positive vil bli registrert i koronasertifikatet ditt som gjennomgått sykdom. En hurtigtest som du registerer selv vil ikke vises i koronasertifikatet ditt. 

Hvis du har tre vaksinedoser - eller to doser og gjennomgått koronasykdom de siste tre månedene - har du allerede grønt sertifikat, og det har lite betydning for koronasertifikatet ditt, og det holder ofte å bruke selvregistreringsskjemaet til kommunen.

Vær obs på at:

 • Tar du pcr og er trippelvaksinerte eller har to doser og gjennomgått sykdom, så blir koronasertifikatet ditt rødt i elleve dager på grunn av at isolasjonstiden fortsatt er ti dager enkelte land.
 • Tre vaksinedoser gir grønt pass i 270 dager.
 • Gjennomgått covid gir grønt pass i 180 dager.
 • Hver gang du åpner koronasertifikatet ditt, vil det stå en teknisk gyldighet (utløpsdato) som er om 90 dager. Denne datoen er bevegelig, så neste gang du går inn og ser på sertifikatet, vil det være gyldig i nye 90 dager. Dette for å unngå misbruk.

Hjelp til ikke-digitale brukere

Har du ikke tilgang til koronasertifikatet ditt fordi du ikke har tilgang til helsenorge.no? Vi kan hjelpe deg å logge på slik at du får tak i sertifikatet. 

Du får hjelp til utskrift ved personlig oppmøte i åpningstiden, på kommunehuset i Eidsvåg og Midsund, og på rådhuset i Molde. Husk å ta med legitimasjon.

Hvis du klarer å logge deg på selv men bare trenger utskrift, anbefaler vi å gå til biblioteket for å printe.

Trenger du koronasertifikat for å reise til utlandet?

helsenorge.no/koronasertifikat finner du mer informasjon om hvordan du bruker koronasertifikat for å reise inn eller ut av Norge.