Koronaregler: Dette gjelder i Molde

Regjeringen har fjernet alle krav om munnbind, isolasjon og en meters avstand. Dette er nasjonale råd som gjelder fra 12. februar 2022, som også gjelder i Molde.

Symptomer på luftveisinfeksjon kan begynne med vage symptomer som for eksempel hodepine og tett nese, eller symptomer som feber, hoste, sår hals og nedsatt allmenntilstand. Mange ulike virus og bakterier kan gi luftveisinfeksjon.

Hold deg hjemme ved nyoppståtte luftveissymptomer dersom du føler deg syk. Du trenger ikke teste deg for koronavirus, men du bør bli hjemme til formen er god. Se Helsenorge sin sjekkliste for deg som har symptomer på korona.

• Restsymptomer som rennende nese, snørr, heshet og noe hoste er greit.
  • Ta kontakt med legen din dersom du er bekymret for egen helse eller for barnet ditt.
  • For å minske risikoen for å smitte andre bør du ha god hånd- og hostehygiene.
  • Unngå kontakt med personer som har økt risiko for å bli alvorlig syke av luftveisinfeksjoner dersom du har nyoppståtte luftveissymptomer.
  • I familier med nyfødte og spedbarn, bør besøk av voksne og barn med luftveissymptomer begrenses eller unngås.
  • Dersom du har tatt en test som viser at du er smittet med covid-19 gjelder de samme rådene om å holde seg hjemme hvis man føler seg syk.
  • For personer i risikogrupper kan det gjelde egne råd, se: Risikogrupper og deres pårørende
  • For råd til gravide vises det til egen informasjon: Råd og informasjon for gravide og ammende
  • Dersom du jobber i helse- og omsorgstjenesten, bør du følge anbefalingene som gjelder på din arbeidsplass, samt FHI sine råd om Smitteverntiltak i helsetjenesten ved sesongbaserte luftveisinfeksjoner.

Cato Rolland Innerdal
kommuneoverlege