eFaktura

eFaktura Molde kommune tilbyr eFaktura til alle kunder som blir fakturert for kommunale tjenester.

Hvis du inngår avtale om eFaktura, får du fakturaen ferdig utfylt direkte i nettbanken eller via bankens nettbrettløsning. Du kan selv endre forfallsdato og beløp før du godkjenner. 

eFaktura blir først betalt når du godkjenner den. Inngå avtale i nettbanken, eFaktura-referansen finner du angitt på fakturaen fra kommunen. 
 

Fordeler med eFaktura for deg som nettbankkunde

  • Du slipper å taste KID: KID, kontonummer og alt er ferdig utfylt. Det eneste du trenger er å godta at angitt faktura skal belaste kontoen din.
  • Oversikt: Du har oversikt over både betalte og ubetalte fakturaer i nettbanken/mobilbank. Du kan til enhver tid få opp bilde av fakturaen eller skrive de ut ved behov. Innsyn kan du også få ved å benytte «innbyggerinnsyn faktura».
  • Kontroll: Du må selv gå inn i nettbanken og betale. Godtar du betalingsforslaget, blir fakturaen belastet kontoen på forfallsdato (gitt at du ikke har overstyrt datoen)
  • Bli varslet: Dersom du ønsker det, kan du bli varslet på e-post hver gang en ny faktura kommer i nettbanken din.
  • Betal hvor du vil: Siden fakturaen kommer elektronisk i nettbanken, er du ikke avhengig av postkassen, og du kan velge å godkjenne belastning av konto selv på reise.

Kombinere eFaktura og AvtaleGiro?

Hos Molde kommune kan du også kombinere eFaktura og avtalegiro.

Da vil belastningen bli utført automatisk på forfallsdato med avtalegiro, og eFaktura med spesifikasjon av fakturaen vil fungere som varsel for betalingen. Du vil motta varsel per e-post når eFakturaen er tilgjengelig i din nettbank. For kombinasjonen må du inngå både avtalegiro og eFaktura avtale. Avtalegiroavtale inngår du i nettbanken eller tar kontakt med din bank for å inngå avtale. Har du allerede avtale med banken om bruk av avtalegiro, kan du benytte svarslippen i lenken under.

Les mer om avtalegiro.

 

Ja takk til alle

I tillegg til manuelt å opprette eFaktura-avtale etter at betalinger er registrert, støtter også Molde kommune eFaktura Ja takk til alle. Dette er automatisk avtaleinngåelse de fleste banker tilbyr, men som har ulike merkenavn i de forskjellige banker.

Dersom du har aktivert Ja takk til alle, opprettes automatisk eFakturaavtale for deg, og du vil motta eFaktura fra Molde kommune direkte i nettbanken ved neste utsendelse av fakturaen. Mottar du eFaktura i Vipps er det fordi du har takket ja til å motta det via nettbanken, og Vipps er bare en ny flate du mottar regningen i. Du kan selv velge om du betale den i nettbanken eller i Vipps-appen.

 

Tips en venn Skriv ut