Åsleet familiebarnehage

Åsleet familiebarnehage

Familiebarnehagen er godkjent for to grupper, dvs. 8–10 barn i alderen 0–6 år og vil være bemannet med pedagogisk personell og assistenter. Eier vil ta aktiv del i driften av barnehagen. Hun er utdannet formingslærer og har undervist på barne/ungdomsskole, videregående skole og på folkehøgskole.

Nærmiljøbeskrivelse

Barnehagen ligger på vakre Nesjestranda med naturen tett på. Barnehagens eget uteområde er inngjerdet mot vegen og er en utpreget naturtomt, med berg, blåbærlyng og naturlig vegetasjon kombinert med opparbeidet område med sklie, dissestativ og sandkasse. Barnehagen disponerer også en stor terrasse mot sør der vi kommer til å spise og kose oss så sant været tillater det. Vi kommer til å ta turer i nærmiljøet i skog og mark, og prioriterer aktivitet, lek og opplevelser ute.

Barnehagen ligger på Åsleet og har en egen tomt på nærmere 1,5 mål. Lekeplass i nærmiljøet vil også benyttes i tillegg til at vi jevnlig er på ekskursjoner og turer. Familiebarnehagen disponerer egen kjøkkenhage og et lite drivhus der barna kan få plante sine egne planter og grønnsaker. Vi har også et eget hønsehus der barna kan få plukke egg daglig, og der mating av familiens dyr vil inngå som en naturlig del av dagrutinene for barna i barnehagen. Innearealet ligger i underetasjen av et privat hus. Barnehagen disponerer et eget areal som inneholder kjøkken, bad, oppholdsrom/lekerom og hvilerom.

Satsingsområde

Vi er en liten og oversiktlig barnehage som vektlegger aktivitet og lek i trygge og hjemlige omgivelser. Vi synes også det er viktig at barna får et naturlig og nært forhold til naturen og at de får kunnskaper om friluftsliv, plante- og dyreliv.

Barnehagens vedtekter (PDF, 156 kB)

Åpningstider

kl 7.30–16.30.

Adresse

Enhetsleder: Julie Hov Fostervold
Adresse: Åsleet 3, 6456 Skåla
Telefon: 957 30 731

Kart