Velkommen til ny nettside!

Midsund, Molde og Nesset er Molde kommune fra 1. januar 2020, og dette er vår nye, felles nettside!

Den er fortsatt under utvikling, og det kan hende at du finner sider som ikke er oppdatert ennå. Gi oss gjerne tilbakemelding på "fant du det du lette etter".

Rask psykisk helsehjelp

Rask psykisk helsehjelp

Hva tilbyr vi?

Rask Psykisk Helsehjelp er et tilbud til deg over 16 år, med angst og lette til moderate depresjonsplager, samt søvnvansker.

Sliter du med bekymringer og angst, negative tanker om deg selv eller lav selvfølelse? Har du opplevd vanskelige hendelser, som tap av nære og er i sorg? Er hverdagen slitsom og overveldende slik at du føler deg stresset og mangler initiativ? Kanskje oppleves det vanskelig å følge opp skolegangen, arbeidet eller å finne overskuddet til å være med på sosiale aktiviteter. Det er vanlig å møte på slike livsbelastninger, og viktig å ta det på alvor når du opplever å ha behov for hjelp.

Rask psykisk helsehjelp er et tilbud for de med lette til moderate plager, hvor det kan være tilstrekkelig med hjelp over en kort periode. Her kan du få behandling uten henvisning fra fastlegen, og uten lang ventetid.

  • Tjenesten er tverrfaglig sammensatt av sosionom, psykiatriske sykepleiere og psykologer
  • Det er nødvendig med motivasjon og egeninnsats for å jobbe med endring
  • Vi oppfordrer til kontakt med fastlegen underveis
  • Omfatter ikke akutte eller tunge psykiske lidelse

Veiledet selvhjelp

Bare et mindretall av personer med lett til moderat angst og/eller depresjon mottar i dag behandling for disse lidelsene. Ved å ta i bruk veiledet selvhjelp kan flere raskere få psykisk helsehjelp. 

Veiledet selvhjelp kan være et selvstendig behandlingstilbud eller et supplement til andre behandlingsformer som f.eks medisinsk behandling eller samtaleterapi. Veiledet selvhjelp betyr at helsepersonell formidler eller henviser til selvhjelpsmateriell, enten i form av brosjyrer, bøker eller elektronisk baserte programmer. Samtidig tilbys pasienten oppfølgingssamtaler via telefon.

Les mer om veiledet selvhjelp.

Trenger du noen å snakke med?

For mer informasjon og bestilling av time kan du ringe, sende oss en e-post på raskpsykiskhelsehjelp@molde.kommune.no, eller fyll ut kontaktskjema.

Fyll ut kontaktskjemaet så tar vi kontakt med deg ved anledning. 

Felt merket med * må fylles ut

Kontaktinformasjon

Rask psykisk helsehjelp
Telefontid 08-12
E-post
Telefon 71 11 16 45
Mobil 941 79 635

Adresse

Hamnegata 35, 3. etasje

Kart