Molde brann- og redningstjeneste

Brann- og redningstjenesten har ansvar for:

• Innsatsstyrke i forbindelse med brann og andre akutte ulykkessituasjoner i Molde samt deler av kommunene Aukra, Fræna og Nesset
  • Vertsbrannvesen for Romsdal Interkommunale Utvalg mot Akutt forurensing (RIUA)
  • Restverdiredningstjeneste for Nordmøre og Romsdal
  • Gjennomføre oppgaver av brannforebyggende og kontrollerende art i kommunene Molde, Midsund, Aukra, Nesset, Eide og Gjemnes. Dette omfatter også felles brannsjef og administrasjon med disse kommunene

Molde brann- og redningstjeneste består av beredskaps- og forebyggende avdeling

Alarmsentralen

Dette er hjertet av Molde brannstasjon. Her mottar vi alarmer og meldinger, og koordinerer utrykninger.

• Sambandssentral for utrykningsenhetene.
  • Mottar brannalarmer, innbruddsalarmer, heisalarmer og tekniske alarmer fra bedrifter, institusjoner, boliger.
  • Mottar og formidler trygghetsalarmer for kommunene Molde, Midsund, Aukra og Eide.
  • Direktesamband med sykehus og politi.
  • Videoovervåker og fjernbetjener Molde parkeringshus (fjellanlegg).
  • Sentralbordfunksjon for brannvesenet og feiervesenet.
  • Døgnkontinuerlig telefonvakt og viktig serviceinstitusjon for innbyggerne.

Birger Hatlebakksveg 30, 6415 Molde
E-post: postmottak@molde.kommune.no