Velkommen til radikaliseringskonferanse

Fylkeskonferanse for Møre og Romsdal – Scandic Seilet 28.-29. november 2022. Meld deg på her!

På hvilken måte kan kommunene etablere et forebyggende arbeid mot radikalisering og voldelig ekstremisme, og hvordan forstå og forebygge radikalisering og voldelig ekstremisme i ditt lokalsamfunn?

Fylkeskonferansen for Møre og Romsdal arrangeres på Scandic Seilet hotel i Molde 28. - 29. november.

Se hele invitasjonen til konferansen her. (PPTX, 367 kB)

Vi får bidrag fra blant andre:

• Chatrine Thorleifsson
  • John Færseth
  • Lusie Gjersvoll
  • NAV
  • Ressursnettverk mot radikalisering
  • Statsforvalterens beredskapsavdeling
  • PST
  • Politiet

Påmelding

Deltakelse koster 250 kroner, og det er bindende påmelding. De som har lengst reisevei får dekt hotellrom.

Ta kontakt med rådgiver oppvekst, kultur og velferd, Kim Thoresen-Vestre hvis du har spørsmål
E-post: kim.thoresen-vestre@molde.kommune.no,

Mandag 28. november:

11.30: Lunsj
12.15:  Åpning av Torgeir Dahl, ordfører i Molde og Thorry Aakenes, driftsleder for politistasjonene i Nordmøre og Romsdal.
12.30:  Nasjonal trusselvurdering 2022 -aktuelle utdrag presentert av Politiets Sikkerhetstjeneste.
12.45:  Hovedlinjer i veien mot voldelig ekstremisme og annen massevold. En innledende oversikt over temaet, veier inn og veier ut av ekstremisme. Radikaliseringskoordinator i Møre og Romsdal politidistrikt
13.30:  Pause
13.45:  Terror og den lange veien tilbake. Et personlig perspektiv på hvordan terroren virker. Presentert av Lusie Gjersvoll, mor til overlevende etter terroren 22.juli og leder for «Nasjonal støttegruppe etter 22. juli hendelsene -Møre og Romsdal»
14.30:  Pause
15.00:  Radikalisering i digitale subkulturer: Om utenforskap, online brorskap og strategier for forebygging. Presentert av Cathrine Thorleifsson, forsker for C-rex (UiO)
16.00:  Pause
16.15:  NAV sin rolle i forebygging av radikalisering. Presentert av representant fra NAV Ørsta/Volda sammen med NAV Grünerløkka (Nasjonal veiledningsrolle for NAV)
16.45:  Avslutning første dagen

19.00: Middagsbuffet på Seilet (inkludert)

Tirsdag 29. november:

08.30:  Risiko og sårbarhetsanalyse av Møre og Romsdal – Scenarioanalyse av radikalisering og voldelig ekstremisme – Sannsynlighetsreduserende tiltak og veien videre. Trygve Winter-Hjelm, rådgiver, Statsforvalteren i Møre og Romsdal
08.45:  Hvordan organisere forebyggingsarbeidet ved hjelp av SLT-modellen i tre ulike kommuner. Presentert av Rita Rydheim, SLT-koordinator i Aukra, Siv Janne Haaseth-Eik, SLT-koordinator i Molde og Vedrana Terzic, SLT-koordinator i Ulstein
09.15:  Pause
09.30:  Presentasjon av hvordan arbeid i ressursnettverk mot radikalisering og voldelig ekstremisme kan gjennomføres. Presentert av Ann Kristin Flemmen, radikaliseringskontakt i Molde kommune, Bente Rishaug, radikaliseringskontakt i Aukra kommune og Eirik Valved, kriminalitetsforebygger ved Molde politistasjon.
10.15:  Pause
10.30:  “Utveier.no” –en nettside som deler kunnskap om forebygging og håndtering av radikalisering og voldelig ekstremisme. Presentert av Venke Aarethun, rådgiver ved RVTS Midt
11.00:  I møte med konspirasjonsteorier i Norge med forfatter og medieviter John Færseth
11.45:  Avslutning