Varsler ekstrem flomfare

NVE går ut med rødt farevarsel for flom og styrtregn i vårt område. Sjekk hva du kan gjøre for å forberede deg.

Det er varslet fare for flom i større elver på grunn av nedbør og stor snøsmelting. Molde kommune har økt beredskap for å følge med på utsatte områder. Vi oppfordrer også publikum til å holde seg unna elver og bekker med stor vannføring.

Sikre og flytt verdier bort fra utsatte områder (for eksempel i kjellere, og biler, campingvogner etc langs elver og bekker). Rens stikkrenner, kummer og andre vannveier for snø/is, jord og grus, kvist og løv, slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner.

I tillegg til jevn nedbør og snøsmelting, er det varslet styrtregn. NVE forteller at det er helt umulig å forutsi når og hvor dette kommer. Hvis regnbygene stopper opp over et lite område over lengre tid, kan det forårsake store skader, for eksempel jordskred og steinsprang.

I Molde kommune er det indre deler som er mest utsatt, og vi ber innbyggere der om å være ekstra på vakt. Her kan det også bli stengte veier på kort varsel.

Ønsker du å varsle oss om noe flomrelatert? Ta kontakt med vakttelefonen på 91 00 87 76

Elv med kraftig vannføring. Foto. - Klikk for stort bildeBildet viser tilstanden i Meringdalen mandag ettermiddag. Dette er et av de områdene som kan bli rammet.