Vannstanden i Dokkelva i Eresfjord følges kontinuerlig

44 personer måtte evakueres fra Eresfjord sent i går kveld på grunn av fare for flom i Dokkelva. Barnehagen i Eresfjorden er stengt inntil videre.

-Evakueringa har gått fint og alle har det etter forholdene bra. 18 personer er nå innlosjert på Kavli Moen Gård og ti av disse er barn under ti år. De øvrige har fått overnatting hos familie og venner. Det opplyser ordfører Torgeir Dahl som er leder av kriseledelsen i Molde kommune. Norsk Folkehjelp bistår i det praktiske arbeidet og sørger for mat til de evakuerte.

Det var i går kveld at det ble vurdert fare for flom i Dokkelva. Elva steg en meter i løpet av kvelden, men har stabilisert seg igjennom natta.
-Vannstanden i Dokkelva følges tett nå, og måles en gang per time. Observasjoner gjøres i tett samarbeid mellom flere aktører og blant annet skal NVE bistå i arbeidet, opplyser Dahl.

Kommunen har hatt operative team ute i alle deler av kommunen i løpet av natta. Det er utført mange, små utbedringer som har bidratt til at store skader så langt er unngått. Molde kommune følger situasjonen tett gjennom dagen,

Kriseledelsen avholder nytt møte klokken 12.30