Sanitæranlegg på campingplassene kan åpne igjen

Kommuneoverlegen i Molde kommune har i dag vedtatt å oppheve det lokale vedtaket fra 2. april som påla campingplasser og gjestehavner å stenge sanitæranlegg og felles oppholdsrom og kjøkken på grunn av smitterisiko.

Siden vedtaket ble fattet har nasjonale myndigheter lettet på mange restriksjoner.
- Her i Molde har vi bare hatt ett nytt smittetilfelle av koronavirus de siste fire ukene. Dette var en person som ble smittet utenfor kommunen og som med stor sannsynlighet ikke har smittet andre. Derfor mener vi det nå er fullt forsvarlig å oppheve vedtaket som påla stenging av sanitæranleggene, sier kommunelege Cato Innerdal i Molde kommune.

Han viser også til at NHO Reiseliv har utgitt en bransjenorm for smitteverntiltak ved norske campingplasser, og forutsetter at bransjen vil følge de gjeldende normene.