Pengegave til ungdom markerer overgangen til ny kommune

Midsund, Molde og Nesset blir Molde kommune fra 1. januar 2020. Det markeres med en gave på 200 000 kroner til ungdommen.

- Ungdommen er framtida vår! Derfor markerer vi ny kommune på denne måten, sier Rolf Jonas Hurlen. Han er leder av kulturbyggingsgruppa for nye Molde kommune som foreslo ei slik markering.

Flott å engasjere ungdom!

-Vi håper at gaven kan brukes til noe positivt for ungdommen! En konsert eller et annet arrangement, kanskje. Vi overlater til det nye ungdomsrådet å finne ut hvordan gaven kan utnyttes, sier han.
Fortsatt har Midsund, Molde og Nesset hver sine ungdomsråd, men i løpet av vinteren 2020 erstattes de med et felles.
- En herlig satsing, og et flott tiltak for å engasjere ungdommen i nye Molde, sier en begeistret Tobias Brudeseth om gaven. Han er leder av Molde ungdomsråd. Å gjøre noe for å skape relasjoner mellom ungdom er en satsing på framtida for nye Molde, mener han. Når det nye ungdomsrådet kommer i gang, vil de se nærmere på hva vi kan få til for pengene.

Bli kjent-fondet ble en suksess

Kulturbyggingsgruppa vurderte flere alternativer til markering.
– Vi kunne selvsagt ha skutt opp raketter på nyttårsaften eller gjort noe annet ved årsskiftet, men slike ting koster veldig mye og bidrar kanskje ikke så godt til å binde oss sammen, sier Hurlen. Pengegaven finansieres gjennom restmidler fra Bli-kjent-fondet.
-Ideen om Bli kjent-fondet ble klekket ut av kulturbyggingsgruppa, og gruppa har forvaltet fondsmidler siden 2017. Til sammen er det delt ut 700 000 kroner til små og store tiltak til lag og organisasjoner, institusjoner og skoleklasser. Målet har vært å støtte tiltak der innbyggerne kan bli kjent med hverandre på tvers av de gamle kommunegrensene. En rekke andre kommuner har sett til nye Molde kommune og adoptert ideen om et slikt fond.

Vil at folk skal møtes

- Vi har erfart at kulturbygging må skje i det små. Vi kan ikke vedta samhold i en sammenslåingsprosess, men vi kan legge til rette for at de med samme interesser får anledning å møtes, sier Hurlen.
Nå håper han og resten av kulturbyggingsgruppa på at ungdommen tar vel imot gaven og markerer den nye kommunen på en verdig og fin måte.

Klikk for stort bildeUngdom fra Midsund, Molde og Nesset på årets ungdomskonferanse i Oslo:
Bak fra venstre: Gyda Waagbø, Cecilia Lövström, Leder Tobias Seth BrudesethI midten, fra venstre: Liva Solenes Saga Elisabeth Lövström, Shanaia Valåmo,  Håvard Bævre Ellingsgård
Foran fra venstre: Anna Badong Moses, Elina Orseth  og Håkon Aarstad