Øverlandsvatnet tørrlegges i sommer

Øverlandsvatnet tørrlegges i sommer

Demninga skal renoveres og forsterkes. Da må vatnet tømmes, og deler av turvegen rundt Øverlandsvatnet blir stengt.

Molde Vann og Avløp KF har jobbet lenge med planlegginga for forsterking og renovering av demninga i Øverlandsvatnet. Arbeidet starter i begynnelsen av juni, og pågår etter planen fram til høstferien i oktober.

I denne perioden blir vatnet helt nedtappet, og det blir dessverre ikke mulig å bade der i sommer.

- Vi beklager til alle trimmere, turgåere og badere, men sikkerheten må komme først. Renoveringen skal sikre ei trygg demning ved Øverlandsvatnet i mange år fremover, sier leder i Molde Vann og Avløp KF, Bjarte Koppen.

Stengt turvei

For at det skal være trygt for anleggsarbeiderne, turgåere og andre brukere av området rundt Øverlandsvatnet, vil turveien mot Damvokterhytta være stengt i hele perioden. Det finnes ikke alternativ sti langs veien som blir stengt. Den andre vegen rundt Øverlandsvatnet blir ikke berørt av anleggsarbeidet og holdes åpen som normalt.

For din egen og andres sikkerhet ber vi deg vise hensyn og respektere skilting og avsperringer i området.

Klikk for stort bildeHer stenges vegen i sommer.

Forsterker demning

Dette omfattende demningsarbeidet  skal gjøres fordi regelverket til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er endret. Kravet til hvor mye demninger skal tåle er skjerpet.

- Det skal være større sikkerhet for at dammer ikke skal gå i stykker på grunn av istrykk og jordskjelv. I tillegg må vi ta hensyn til endring i hvordan nedbør kommer når vi skal sjekke dammenes sikkerhet. Med andre ord betyr økt nedbør over kortere tid at dammer må forsterkes og renoveres, sier Koppen.

Dammen tappes helt ned fordi deler av demninga må fjernes og erstattes av ny og sterkere demning.

Bygger fangdam

I forbindelse med demningsarbeidet vil det bli bygd en fangdam. Dette er et stengsel mellom dammen og demninga, og skal demme opp vannet som siger inn i Øverlandsvatnet. Dette ledes ut av arbeidsområdet i et rør. Hovedformålet med fangdammen er å skape trygg og tørr arbeidsplass til de som skal gjøre jobben, og for at arbeidet skal bli ferdig før det blir høst og vinter og mer nedbør.

Kontaktinformasjon

Bjarte Koppen
Daglig leder
E-post
Telefon 71 11 13 10
Mobil 412 09 077
Fant du det du lette etter?