Nye parkeringsregler ved Retiro

- Vi må stoppe parkering langs gangveier og på grøntanlegget ved Retiro av hensyn til sikkerheten til de besøkende, sier Karl-Håkon F. Eriksen i Molde kommune.

Det er mange som vil besøke badeplassen på Retiro om sommeren, og når det er fullt på parkeringsplassen, setter besøkende ofte fra seg bilen ved gangveier og på grøntområder i området rundt. Dette skaper flere utfordringer for kommunen.

- Parkering på grøntområdene i dette området har de siste årene gjort det ekstra utfordrende å drifte og vedlikeholde anlegget. Det er også trafikkfarlig for alle som beveger seg i området. Derfor har vi nå fått på plass skilting som viser hvor det ikke er lov å parkere, sier vei-rådgiver i Molde bydrift, Karl-Håkon F. Eriksen.

Nye skilt på flere områder

De nye parkering forbudt-skiltene gjelder hovedsakelig to områder.  Det ene er området ved renseanlegget på Nøisomhed og vestover mot Seilerhytta, det andre er et område vest for Tøndergård småbåthavn – ved lokalene til Øverland og Co.

- I tillegg har vi hatt problemer med campere på området – som har okkupert parkeringsplasser og hindret god parkeringstilgang. Dette blir det slutt på nå, sier Karl-Håkon F. Eriksen.

Advarsler først

De nye parkeringsreguleringene gjelder allerede, men trafikkbetjentene har fått beskjed om å gi advarsler nå i første omgang. Fra fredag 9. juli 2021 starter vi håndheving etter skiltene.

- Det er i stor grad også lagt opp til sykkelparkering i området, og vi oppfordrer alle til å ta sykkelen når skal besøke området, sier Eriksen.

Det vil fortsatt være gratis å parkere på parkeringsplassen ved Retiro.

Fotografi som viser en parkeringplass med småtbåthavna i bakgrunnen - Klikk for stort bildeParkeringsregulering på området vest for Tøndergård småbåthavn