Ny daglig leder i Molde kommunale Pensjonskasse

Ny daglig leder i Molde kommunale Pensjonskasse

Lars J. Larsen (52) er ansatt som ny daglig leder i Molde kommunale Pensjonskasse. Han tar over etter Magne Orten, som går av med pensjon til sommeren.

Larsen har en solid bakgrunn innen mange av de områdene som innbefatter å ha ansvar for den daglige driften og utvikle pensjonskassen videre.

Portrettbilde av Lars J. Larsen - Klikk for stort bildeLars J. Larsen, nyansatt daglig leder i Molde kommunale Pensjonskasse 

Han har utdannelse fra University of Oregon og Rotterdam School of Management, tilleggsutdannelse innen porteføljeforvaltning fra NHH, autorisert renteanalytiker og fordypningsstudium i Bærekraftig Finansiell Analyse fra NHH.

Av relevant arbeidserfaring kan nevnes aksjeanalytiker i DnB Markets, leder corporate finance i Alfred Berg (ABN AMRO), rådgiver i NorgesInvestor og Carnegie. I tillegg har han drevet eget selskap med finansiell rådgivning for ulike større og mindre selskaper innen kapitalområdet, etablering, helse, handel m.m. Han har solid styreerfaring.

Lars J. Larsen vil starte ca. 1. juni og være overlappende med Magne Orten en periode.

Kontorsted vil være på rådhuset.

God utvikling

For ansatte i Molde kommune er ca. 80 % tilsluttet pensjonskassen. Pedagogiske ansatte og sykepleiere er tilsluttet hhv. Statens Pensjonskasse og KLP.

Molde kommunale Pensjonskasse har siden oppstart i 2008 hatt en god utvikling både mht. medlemmer og størrelse. Pensjonskassen fremstår i dag som solid, med god bufferkapital og et godt fungerende samarbeide med våre tjenesteleverandører. Etter en konkurranseutsetting i høst har styret fra 1.7 valgt Gabler som ny leverandør for pensjonstjenestene, mens vi fortsetter med Storebrand på kapitaltjenestene.

Takk til Magne

Styret vil benytte anledningen til å takke Magne Orten for en solid og god jobb som daglig leder de siste 6 årene. I denne perioden har pensjonskassen vokst betraktelig i antall medlemmer, soliditet og kompleksitet. Dette har Magne ledet kassen gjennom på en flott måte.

Roar Beck,
for styret i Molde kommunale Pensjonskasse