- Nå går vaksinetoget

Har du 12-15-åring? Nå begynner det å haste med å bestille seg time. Du bør melde fra uansett om barnet skal ha vaksinen eller ikke.

Kun rundt halvparten av 12-15-åringene har booket time til vaksinering. Dette bekymrer kommuneoverlege Cato Innerdal.

- Vi lurer på om det er mange foreldre der ute som ikke har fått med seg at de må bestille time til barnet sitt, og at de må gjøre det med en gang, sier Innerdal.

Vaksinering skjer 14. og 16. september. I Moldehallen er det nå kun ledige timer 16. september. I Eidsvåg skjer vaksinering 14. september, og her er det mye ledig. Det samme gjelder for Midsund 16. september.

Les mer om koronavaksinering av 12-15-åringer her

Si fra også hvis dere ikke skal ha

- Vi vet ikke hvorfor det er så mange som ikke har bestilt time, derfor vil vi gjerne at dere melder fra hvis dere ikke skal ha også, så vet vi hvertfall at dere har fått beskjeden, sier Innerdal.

Dere kan bestille time – eller varsle om at dere ikke vil ha – på helsenorge.no, eller på e-post til koronavaksine@molde.kommune.no.

Sterk oppfordring

- Det er foreldrene som må ta beslutninga for de som er under 16 år, men jeg anbefaler sterkt at de tar vaksinen, sier kommuneoverlege Cato Innerdal. Han viser til at det har vært en del smitte blant barn i denne aldersgruppa i Molde.

I følge Folkehelseinstituttet vil 12 – 15 åringer få flere fordeler enn ulemper ved å vaksinere seg. Aldersgruppa skal i første omgang tilbys én vaksinedose av merket «Pfizer». Den er godkjent for personer  fra 12 år og oppover.

Etternølere må bestille time nå

Nå framover bestiller kommunen inn vaksinedoser etter behov, og kommer ikke til å ha så mye tilgjengelig til andre enn dem som har bestilt time. Det er derfor viktig at de som ikke har fått første dose ennå, varsler om dette nå og kommer i gang.

- Det kommer til å bli vaksinering på oppsamlingsdager utover høsten, men dette er fortrinnsvis til dem som fylle 12 år etter 1. september.

God vaksinasjonsandel, men flere må ta dose 2

Molde har en vaksinasjonsandel (over 18 år) for førstedose på 92,6 prosent. For andredose er vi per nå på 81,9 prosent.

- Dette er veldig bra, men vi oppfordrer alle som ennå ikke har tatt dose to om å ta kontakt for time, sier kommuneoverlegen.

Send melding til koronavaksine@molde.kommune.no for å bestille tid til vaksinering.