Legevakten i Eidsvåg må stenge på ubestemt tid

På grunn av legemangel må legevakten i Eidsvåg stenges fra 7. februar. Innbyggere i tidligere Nesset kommune som trenger legehjelp på kveldstid vil da bli henvist til legevakten i Molde eller på Sunndalsøra.

-Det er mangelen på fastleger ved legekontoret i Eidsvåg som gjør at vi må stenge legevakten, opplyser kommunalsjef for helse og omsorg Tanja Thalén. Fra 7. februar er det det bare en lege på jobb ved legekontoret. To fastlegestillinger står ledige.

-Kommunen jobber intensivt for å få ansatt flere fastleger, men rekrutteringssituasjonen er svært krevende både lokalt og nasjonalt, uttaler Thalén. Inntil kommunen har fått på plass tre fastleger ved legekontoret, så prioriterer Molde kommune å holde åpent dagtilbudet i Eidsvåg. Beslutningen er tatt administrativt og er midlertidig. Berørte leger og tillitsvalgte stiller seg bak beslutningen.

Veldig beklagelig situasjon

Legevakten i Eidsvåg har hatt åpent på hverdager mellom klokken 16 og 21.
-Dette er en beklagelig situasjon, men vi håper og tror at de som trenger hjelp likevel skal få et godt tilbud, sier Thalén. Personer som bor i tidligere Nesset kommune vil fra neste uke bli henvist til legevakten i Molde. De som befinner seg nærmere Sunndalsøra kan bli henvist dit dersom det er innenfor åpningstidene til legevakten i Sunndal.

Samme telefonnummer

Det blir ingen endringer på legevaktnummer. De som trenger legetilsyn etter klokken 16 skal alltid ringe det nasjonale legevaktnummeret 116 117. Da kommer du til nærmeste legevakt som i dette tilfellet er den interkommunale legevakten som har sentral i Molde.

Stengingen av legevakten i Eidsvåg medfører ikke endringer ved kritiske og livstruende situasjoner. Da skal man alltid ringe nødnummer 113.