Koronatestingen flyttes til Nøisomhed

Koronatestingen flyttes til Nøisomhed

Testanlegget på Træffhuset rigges ned. Fra mandag 29. juni foregår koronatestingen på Nøisomhed, nærmere bestemt utenfor vannbehandlingsanlegget til Molde vann og avløp KF. Her skal innbyggere i Molde teste seg dersom de har mistanke om at de er smittet av koronaviruset. 

- Vi har over tid vært på utkikk etter ny plassering av teststasjonen, opplyser assisterende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald i Molde kommune. På den nye stasjonen er telt byttet ut med brakker.

Langvarig løsning

- Vi må nok tilby koronatesting fram til hele befolkningen er vaksinert mot viruset. Stasjonen på Nøisomhed skal tåle alle værforhold, og blir værende der til det ikke lenger er behov for testing, sier Rakvåg. 

Ta kontakt på telefon

I første omgang blir teststasjonen åpen tre dager i uken. Dersom smittesituasjonen endrer seg, eller det blir endringer i de nasjonale testkriteriene, blir åpningstidene og kapasiteten endret etter behov.  Har du mistanke om at du er smittet, skal du alltid ta kontakt på telefon først. Du finner åpningstider og telefonnummer på kommunenes nettsider. 

Molde kommune har så langt utført 1554 tester, og 17 av disse har vært positive. Alle disse ble tatt i mars og april. Det er ingen positive tester i mai og juni. 
Klikk for stort bildeKoronatestingen skal heretter foregå ved renseanlegget til Molde vann og avløp KF på Nøisomhed. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se vår samleside om koronaviruset

Kontakt

Britt Rakvåg Roald
assisterende kommunedirektør
E-post
Mobil 415 52 803