Spørsmål om koronaviruset?

Koronatesting på Træffhuset: Ikke møt opp dersom du ikke har timeavtale

De som skal testes for koronavirus i Molde kommune, skal møte opp på Træffhuset. Men du må ha timeavtale før du kommer.
-For å unngå samlinger av mennesker som kan være smittet, er det svært viktig at dette respekteres, sier kommuneoverlege Cato Innerdal.

Helsedirektoratet har kommet med nye retningslinjer om hvem som skal testes og Molde kommune vil praktisere disse. Følgende grupper skal testes:

• Pasienter med akutt luftveisinfeksjon med behov for innleggelse (symptomene er feber, hoste, og/eller kortpustethet)
• Innlagte pasienter i alle helseinstitusjoner med akutt luftveisinfeksjon
• Ansatte i helsetjenesten med pasientnært arbeid med akutt luftveisinfeksjon
• Personer med akutt luftveisinfeksjon og som har vært i nærkontakt med smittet person.
• Spesielt sårbare grupper vurderes (selv ved milde symptomer)

Er du i en disse gruppene, skal du ringe Molde kommunes koronatelefon: 906 90 626 for å få avtale om testing på Træffhuset. Du kan også ringe fastlegen din. Fastlegene vurderer behovet og bestiller time til de som skal testes.

For å unngå overbelastning av koronatelefonen og fastlegekontorene, presiserer kommuneoverlegen følgende:

• Er du satt i hjemmekarantene og ikke har symptomer, skal du ikke testes.

• Har du spørsmål om korona, og er uten symptomer?
    Ring den nasjonale informasjonstelefonen 815 55 015

• Er du alvorlig syk og trenger øyeblikkelig hjelp på kveld/helg?
    Ring legevakt 116 117

• Står liv og helse i fare? Ring 113