Klarer din familie å kaste mindre mat?

Klarer din familie å kaste mindre mat?

Er du nysgjerrig på hvor mye mat som kastes hjemme hos deg? Nå kan du og din familie bli med på en utfordring. 

«MatVinn-familier i Molde» er et prosjekt i regi av Framtiden i våre hender i samarbeid med Molde kommune og RIR (Romsdalshalvøya Interkommunale Renovasjonsselskap). Prosjektet bygger på Framtiden i våre henders konsept MatVinn. 

Nå søkes det etter familier i Molde og romsdalsregionen som vil teste ut en periode med minst mulig matkasting. Det skal utforskes hvor mye av maten som havner i søpla – og hvorfor. Er du nysgjerrig på hvor mye mat som kastes hjemme hos deg, og lurer du på hvilke små endringer som skal til for å kutte matsvinnet? 

Familiene som blir med på utfordringen vil bli fulgt opp av en veileder, som legger til rette for lav terskel for å delta, selv i en travel hverdag. Vi ønsker oss helt «vanlige» familier i ulike format, som andre kan kjenne seg igjen i. De familiene som ønsker å være med på utfordringen trenger ikke å være eksperter på matsvinn, men gjerne ha et ønske om å kaste mindre mat, og til å være med på å inspirere andre til å ta grep om egne matsvinnvaner. 

Prosjektet varer i 4 uker, med planlagt oppstart 18. oktober 2021. 

Les mer om prosjektet her 

Fristen for å melde seg på var fredag 6. oktober 2021. 

Sirkulære verdikjeder 

Denne spennende utfordringen er en del av Smart Molde-prosjektet «Sirkulære verdikjeder», hvor det i denne omgang blir fokusert på verdikjeden mat. 

Les mer om prosjektet Sirkulære verdikjeder