Ingen grunn til å vente med dose fire!

Ingen grunn til å vente med dose fire!

- Vi merker at timebestilling for dose fire av koronavaksinen går trått, og vil minne om hvorfor den er viktig å ta, sier Marit Teigen Hauge, assisterende kommuneoverlege i Molde kommune.

Allerede nå kan de som er 65 år eller eldre bestille time for vaksine nummer fire i september, men responsen så langt har vært laber. Immunsupprimerte i alle aldre kan få sin dose fem.

- Vi ser behovet for å fortelle de som er 65+ om viktigheten av å ta denne oppfriskningsdosen. Vi vet ikke hvordan en høst- og vinterbølge av korona-epidemien vil arte seg. Samtidig vet vi at effekten av vaksinen har avtagende effekt fra to måneder etter siste dose, så mange har lite beskyttelse nå, sier Teigen Hauge.

Kraftigere og bedre beskyttelse

Mange har nok hatt covid-19 i sommer, og tror de må vente 12 uker før de tar ny vaksine. Det stemmer ikke lenger, og du kan bestille time tre uker etter at du ble frisk.

- Vi ser at gjennomgått sykdom og deretter vaksinebooster er det som gir best beskyttelse mot alvorlig sykdomsforløp. Det gir en kraftigere og bredere immunrespons. Tidligere regnet vi gjennomgått sykdom som likeverdig med en vaksinedose, men det gjør vi ikke nå lenger, sier assisterende kommuneoverlege.

Vente på ny vaksinetype?

- Vi tror at flere kanskje venter på at det skal komme ei nyere vaksine. Her følger vi Folkehelseinstituttets råd, som sier at de som er 65 år og eldre ikke bør vente, men la seg vaksinere nå i september.

Mange innom apotekene

Det er mulig å få koronavaksine på utvalgte apotek, og mange vil kanskje heller benytte seg av det tilbudet. Der kan de som er 65+ ta vaksinen på drop-in fra 1. september. Teigen Hauge tror at det kan være en av grunnene til at folk ikke bestiller time til massevaksinering på rådhuset.

Fram til 1. september er det de som er 75 og eldre som kan få dose fire på apotek, og alle andre kan få dose 1, 2 og 3.

Egen vaksinasjonsdag i Eidsvåg

De som er i gruppa 65+ eller immunsupprimerte - og som ikke kommer seg til rådhuset i Molde, kan få vaksinen i Eidsvåg. Det blir vaksinasjonsdag der 2. september.

De som ønsker vaksinen der må ta kontakt på e-post til koronavaksine@molde.kommune.no, eller ringer vaksinetelefonen på 90 67 03 55. Telefontid er 12-15 mandag-torsdag.

Tilbyr også til de fra Hustadvika

Det er gjort en avtale med Hustadvika kommune om at de i Hustadvika som ønsker Moderna-vaksine (Spikevax) kan få den ved rådhuset i Molde 3. og 10. september. Dette gjelder for 65+ og immunsupprimerte.

For timebestilling tar du kontakt på e-post til koronavaksine@molde.kommune.no, eller ringer vaksinetelefonen på 90 67 03 55. Telefontid er 12-15 mandag-torsdag.

Innbyggere i Molde kommune kan også bestille time via helsenorge.no.