Hva trenger du å ha i hjemmet i tilfelle krise?

Denne uka arrangeres "Egenberedskapsuka" for første gang. Her får du gode råd og anbefalinger som kan hjelpe deg hvis noe skulle skje.

Hvis strømmen blir borte eller du blir isolert av været i lengre tid, har du det du trenger for at du kan klare deg selv noen dager?

I disse dager arrangeres Egenbereskapsuka for første gang. I Molde ble dette markert med stand på rådhusplassen.

Målet med Egenberedskapsuka er å få flere til å forberede seg selv og hjemmet i tilfelle det skulle oppstå en situasjon der det kan bli problem med strøm, vann og tilgang på mat. Dette kan være vær, naturhendelser, sabotasje, tekniske problemer, terror eller krigshandlinger.

På Sikkerhverdag.no ligger det ei liste med konkrete råd for hva du bør ha i beredskapslageret ditt hjemme. Det skal være nok til å klare deg hjemme i minst tre døgn.

Se oversikta og les mer om egenberedskap på Sikkerhverdag.no

På stand på rådhusplassen i Molde, mandag 28. oktober. Fra venstre: Fylkesberedskapssjef  hos Fylkesmannen Stine Sætre, beredskapsleder i Molde kommune Jørgen Nordheim, leder i Sivilforsvaret i Møre og Romsdal Eva Strømskag - Klikk for stort bildePå stand på rådhusplassen i Molde, mandag 28. oktober. Fra venstre: Fylkesberedskapssjef hos Fylkesmannen Stine Sætre, beredskapsleder i Molde kommune Jørgen Nordheim, leder i Sivilforsvaret i Møre og Romsdal Eva Strømskag