Flomfaren følges nøye i Molde kommune

Molde kommunes kriseledelse har vært samlet torsdag ettermiddag. Det er spesielt flomfaren i Vistdal og i Eresfjord som følges nøye nå.

Vannstanden i Dokkelva i Eresfjord steg med 10 centimeter på en time i formiddag. Temperaturen vil stige de neste timene, og vannstanden er forventet å øke ytterligere.
-Vi gjorde nok en klok beslutning med å evakuere beboerne sent i går kveld, sier ordfører Torgeir Dahl.

Kriseledelsen følger også med flomfaren i Vistdal, men situasjonen vurderes ikke som kritisk og bebyggelsen er ikke truet.
-Vi følger situasjonen og har etablert tett samarbeid med NVE og fagfolk ved fylkesveisjefen, opplyser ordføreren.

Uværet påvirker hjemmetjenesten

Den stengte vegen mellom Eidsvåg og Eresfjord gjør at hjemmetjenesten i indre deler av kommunen må justere drifta.
-Vi har god oversikt og alle brukerne er ivaretatt, opplyser kommunalsjef for helse og omsorg, Tanja Thalén. Kommunen har personell innenfor den stengte vegen som tar seg av brukerne i nærområdet sitt. Det blir ikke middagsombringing til disse i dag, men vi har etablert kontakt med alle, sier hun

Situasjonen følges også tett ved Kleive og Skåla omsorgsdistrikt, men så langt går drifta som normalt der.