De evakuerte kan reise hjem

Situasjonen rundt Dokkelva er nå under kontroll og Molde kommune opphever derfor evakueringen av de 44 personene som måtte forlate hjemmene sine sent onsdag kveld.

Vannstanden i dag formiddag var 80 centimeter lavere enn høyeste måling i går ettermiddag. Molde kommune har i dag vært i dialog med NVE.  Vannstanden, værprognoser og jordskredvarselet for de de kommende dagene har vært nøye vurdert.

-NVE mener at det er trygt å oppheve evakueringen nå. Vi støtter anbefalingen og ber de evakuerte om å reise hjem igjen, opplyser ordfører Torgeir Dahl. De evakuerte er blitt varslet.

17 av de evakuerte har holdt til på Kavli Moen Gård de siste døgnene, hvor Norsk Folkehjelp har bistått med matservering og annen praktisk hjelp. De øvrige ble innlosjert privat hos familie og venner.

Stabil situasjon

Kriseledelsen i Molde kommune kan ellers melde om ei forholdsvis rolig natt. Situasjonen har stabilisert seg etter at ekstremværets herjinger har medført en rekke mindre skader og hendelser i kommunen.
- Kommunen har hatt høy beredskap med mye driftspersonell på vakt. De har vært raskt ute ved behov, og det har bidratt til at vi har unngått alvorlige skader, opplyser ordføreren.

Kommunen opprettholder beredskapen gjennom helga, men på et lavere nivå enn gjennom de siste dagene.