28.04.21: Var du på McDonald's i Molde på lørdag?

En koronasmittet person var innom hamburgerrestauranten lørdag 24. april mellom klokken 15 og 16. Var du innom på samme tidspunkt? Da må du være ekstra oppmerksom på symptomer, og gå i karantene umiddelbart dersom du blir syk. Du må også bestille time for koronatest.

Hvis du har vært der og ikke merker symptomer, trenger du ikke å gå i karantene eller teste deg.

Den smittede personen kobles til det pågående utbruddet i Hustadvika og omkringliggende kommuner. Utbruddet har utløst omfattende behov for testing og en rekke personer er blitt satt i karantene og ventekarantene.

Ingen nye tilfeller i Molde

I Molde ble 339 personer testet på mandag og 188 personer ble testet i går.

- Alle testene fra mandag er ferdig analysert. Det endte med en positiv prøve og resten negative, opplyser assisterende kommunedirektør Britt Rakvåg Road. Smittetilfellet ble rapportert i går. Kommunen har ikke fått melding om nye smittetilfeller i dag.

-Vi får fortløpende svar fra gårsdagens tester, så vi kan ikke utelukke flere smittede som følge av utbruddet, sier Rakvåg. Hun ber alle om å være ekstra påpasselige med å følge smittevernreglene nå. Hold en meters avstand til de du ikke bor sammen med, vær nøye med håndhygienen og hold deg hjemme dersom du blir syk  Så må alle huske på å begrense antallet personer de er sammen med, anmoder hun.

Molde kommune minner også om karantenereglene. Er du en av dem som er satt i karantene, skal du være i karantene i 10 dager fra den dagen du sist hadde nærkontakt med den smittede. Du bør teste deg på nytt på dag sju. Dersom prøve nummer to er negativ, kan du avslutte karantenen.