27.04.21: Ett nytt smittetilfelle i Molde

Molde kommune har i dag fått melding om et nytt smittetilfelle. Vedkommende har mange nærkontakter og kommunen jobber fortsatt med å få oversikt og varsle de som må testes og gå karantene. Smittetilfellet kobles til utbruddet i Hustadvika kommune.

Den smittede er elev på Fræna videregående skole. Som følge av det pågående smitteutbruddet har Romsdal videregående skole nå en rekke elever som er satt i karantene og flere klasser som er i ventekarantene. I samråd med Molde kommune har skoleledelsen ved Romsdal videregående skole valgt å gå over til digital undervisning fra i morgen og ut uken.

Har du vært på Egon eller på Kneippen?

Den smittede var i Molde sentrum på torsdag i forrige uke. Var du på Kneippen eller Egon sist torsdag, skal du derfor være ekstra oppmerksom. Får du symptomer på sykdom, og du var innom disse stedene, må du umiddelbart i karantene og bestille time for koronatest. Dette gjelder:

• Kneippen, torsdag 22. april mellom klokken 11.30 og 13.00
  • Egon Molde, torsdag 22.april mellom klokken 16.30 og 18.00

Var du innom på disse tidspunktene uten at du får symptomer, trenger du ikke å teste deg eller gå i karantene.
- Men vær nøye med følge de generelle smittevernreglene, og omgå så få personer som mulig i tiden framover, anmoder assisterende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald.

Molde kommune testet 339 personer i løpet av mandagen, og har enda ikke mottatt alle prøvesvarene. Kommunen kan derfor ikke utelukker flere smittetilfeller.
-Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart vi har bedre oversikt, opplyser Rakvåg Roald.

Molde kommune har fem registrerte tilfeller av korona i løpet april måned, og til sammen 66 positive tilfeller så langt i år.
Her finner du månedlig oversikt over antall smittede og testede

Her kan du bestille time til koronatest på teststasjonen i Molde