23.02.21: Mutert virus i Molde

Molde kommune har i dag fått bekreftet at en av de positive testene fra i går er fra et mutert virus. Kommunen har nå iverksatt intensivert smittesporing.

-Vi følger nå de nasjonale reglene som gjelder ved mutert virus, opplyser ordfører Torgeir Dahl som er leder for kriseledelsen i Molde kommune. Seks nærkontakter ble identifisert og satt i karantene i går. Husstandsmedlemmene til disse seks personene er nå satt i såkalt «ventekarantene». De skal testes i dag og må være i karantene til de eventuelt får negative prøveresultat.

Kommunen er i fortløpende dialog med Statsforvalteren.
- I samråd med Statsforvalteren vurderer vi utbruddet som begrenset og under kontroll akkurat nå, sier assisterende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald.  Det innebærer at det ikke iverksettes tiltak i lokalsamfunnet eller i nabokommuner nå, men at dette vurderes fortløpende etter hvert som kommunen får svar på prøvene.

Molde kommune vet foreløpig ikke hvilken mutert virusvariant som er identifisert i Molde.
Kommunen kommer med oppdatert informasjon i løpet av kvelden.