21.11.20: Sju nye koronasmittede i Molde

Molde kommune har i dag fått melding om sju nye koronasmittede. Alle tilfellene knyttes til det pågående utbruddet og alle har tilknytning til det eritreiske miljøet i byen. De nye tilfellene fører blant annet til at Hatlelia og Øverland barnehager må stenge to avdelinger hver. I tillegg er treningssenteret EasyFit berørt.

-De smittede er alle nærkontakter til personer som allerede er smittet, opplyser ordfører Torgeir Dahl. Han er leder for kriseledelsen i Molde kommune, som var samlet til møte lørdag ettermiddag.

Ordføreren opplyser at kommunen testet 385 personer i går, og at de nå har fått svar på alle disse prøvene. I dag er det testet om lag 200 personer. Så langt er bare et fåtall av resultatene fra dagens tester klare.
– Resultatene av gårsdagens prøver er bedre enn vi hadde fryktet, men situasjonen er fortsatt veldig alvorlig og situasjonen får ringvirkninger for mange, sier Dahl. Han viser da til at mange skoler, barnehager og tjenester innen helse og omsorg er berørt av utbruddet, og at om lag 500 personer nå sitter i karantene.

Status for skoler, barnehager og tjenester innen helse og omsorg lørdag ettermiddag:

• Kirkebakken omsorgssenter: En ansatt er smittet. Fire ansatte og tre pasienter er satt i karantene. Pasientene har alle testet negativt. Tre av de fire ansatte har testet negativt, den siste venter på resultatet. Omsorgssenteret er stengt for besøkende inntil videre, og ingen nye pasienter tas inn.
  • Råkhaugen omsorgssenter: En ansatt er smittet. Åtte ansatte og ti pasienter er satt i karantene og er blitt testet. Resultatene er ikke klare.
  • Bo- og habilitering: En beboer og en ansatt i to ulike boliger har fått påvist koronasmitte. Nærkontaktene er satt i karantene og skal testes.
  • Molde sjukehus: En ansatt er satt i karantene som følge av nærkontakt med smittet pårørende.
  • Øverland barnehage: Ett barn er smittet. To avdelinger må holde stengt i ti dager. Berørte barn og ansatte må i karantene og skal testes.
  • Hatlelia barnehage: Ett barn er smittet. To avdelinger må holde stengt i ti dager. Berørte barn og ansatte må i karantene og skal testes.
  • Øvre Bergmo barnehage: Ett barn er smittet. Barnehagen består av en avdeling, og den holdes stengt i ti dager. Alle barna og ansatte er satt i karantene og er testet.
  • Cecilienfryd barnehage: To ansatte er smittet. To avdelinger må holde stengt i ti dager. Nærkontaktene til de to ansatte er satt i karantene og er testet.
  • St. Sunniva barnehage: En ansatt og et barn er smittet. To avdelinger holdes stengt i ti dager. Barna og ansatte på avdelingene testes og settes i karantene.
  • Langmyra skole: En elev er smittet. En skoleklasse og berørte lærere er blitt testet og satt i karantene.
  • Molde voksenopplæringssenter: Tre elever er smittet. To klasser og berørte lærere er satt i karantene og er testet.
  • Romsdal videregående skole: Fire elever er smittet. Skolen holder stengt inntil videre.

En av de smittede har vært på trening ved treningssenteret EasyFit. Treningssenteret tar selv kontakt med de som har vært der samtidig. Disse defineres ikke som nærkontakter og må derfor ikke i karantene. De blir likevel innkalt på rutinemessig testing.

Molde kommune vil i løpet av morgendagen avholde foreldremøter med de avdelingene som er blitt rammet i dag. Det opplyser assisterende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald.
-Teststasjonen vil holde stengt på søndag, men de åpner igjen på mandag slik at vi får testet alle som er satt i karantene så fort som mulig, sier hun.

Molde kommune har nå 95 registrerte smittede. 35 av disse i november måned.
Her finner du oversikt over antall testede og smittede i Molde

Kontaktpersoner:

Ordfører i Molde, Torgeir Dahl (908 50 795)
Cato Innerdal, kommuneoverlege i Molde (mob 926 21 245)
Assisterende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald (415 52 803)