20.09.21: Fire nye smittetilfeller i Molde

Molde kommune har mandag kveld fått melding om fire nye smittetilfeller og to av dem er koblet til utbruddet i hjemmetjenesten ved Glomstua omsorgsdistrikt. Den ene er nærkontakt av en smittet bruker, mens den andre er helsepersonell. Smittesporing pågår fortsatt.

Det var tidligere i dag at Molde kommune meldte om at en uvaksinert medarbeider hadde smittet brukere av hjemmetjenesten. Så langt er seks personer smittet, og fem av disse er innbyggere i Molde kommune. To av de smittede er innlagt på sjukehus.

-Dette er svært beklagelig og vi ser alvorlig på hendelsen, sier kommuneoverlege Cato Innerdal.
Vaksinering er et frivillig tilbud, og kommunene kan ikke pålegge ansatte å vaksinere seg. Molde kommune skal nå kartlegge vaksinestatusen blant ansatte i helse- og omsorgstjenesten, og arbeidsgiver vil heretter pålegge uvaksinerte og delvis vaksinerte å bruke munnbind og hansker når de yter helsehjelp.

De to siste tilfellene er koblet til et tidligere utbrudd og har ingen sammenheng med smittetilfellene i hjemmetjenesten. De satt allerede i karantene og det er ikke behov for ytterligere smittesporing.

Molde kommune har nå 37 registrerte tilfeller av korona så langt i september måned, og til sammen 200 tilfeller så langt i 2021.
Her finner du månedlig oversikt over smittede og testede i Molde.