18.03.21: Flypassasjerene trenger ikke å gå i karantene eller teste seg

En person som testet positivt på koronasmitte ble tatt av et fly som var på vei fra Gardermoen til Molde i går. Det resulterte i at flere personer ble satt i karantene.

-De som må i karantene ble raskt kontaktet av smittesporingsteamet i Molde kommune. De som ikke har hørt noe fra oss, trenger ikke å gå i karantene eller å teste seg. Det presiserer assisterende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald i Molde kommune.

De som ikke er blitt kontaktet, skal følge de nasjonale smittevernreglene som gjelder for reiser innenlands. Reiser du til en kommune med andre regler enn der du bor, anbefaler Helsedirektoratet at du følger de reglene som er strengest.
 - Dersom du for eksempel kommer til Molde fra Oslo eller en kommune i Viken, bør du følge de reglene som gjelder der, opplyser Rakvåg.