14.07.21: Ett nytt smittetilfelle i Molde

Molde kommune fikk tirsdag ettermiddag melding om ett nytt tilfelle av koronasmitte. Vedkommende er ikke hjemmehørende i Molde, men oppholder seg her. Smittekilden er kjent, og knyttes til et besøk fra en annen del av landet. Smittesporing pågår fortsatt.

Den smittede var på Brygga i Molde mellom klokka 23 og 01 torsdag 8. juli. De som har vært på utestedet på samme tidspunkt, og som får symptomer, må gå umiddelbart i karantene og bestille time for koronatesting. For å være på den sikre siden, så gjelder dette også for de som er vaksinerte.

- Dette viser at pandemien ikke er over i Molde, og vi kan ikke utelukke flere smittede i tilknytning til dette tilfellet. Derfor er det veldig viktig at alle som får symptomer tester seg så snart som mulig, sier fungerende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald.

Kommunen er enda ikke kjent med hvilken variant av koronaviruset dette gjelder.

Dette er det første tilfellet av covid-19 i Molde i juli måned. Kommunen har 81 registrerte tilfeller så langt i 2021. Her finner du månedlig oversikt over smittede og testede i Molde.