14.03.21: Mutert virus i Molderegionen

Mange Elkjøp-kunder fulgte Molde og Aukra kommunes sterke oppfordring om å teste seg i dag. Til sammen 290 personer er blitt testet på teststasjonen på Nøisomhed, men resultatene er enda ikke klare.

– Vi har fått beskjed fra laboratoriet på sjukehuset om at de har stor pågang for å få analysert koronatester nå. Derfor har vi nok ikke oversikt over situasjonen før i morgen, opplyser ordfører Torgeir Dahl.
– Før vi vet om smitten har spredt seg, så kan vi bare innstendig henstille alle om være ekstra nøye med å følge smittevernreglene, sier han. Søndag kveld ledet han et møte i kriseledelsen i Molde kommune hvor situasjonen ble drøftet.

Ikke avbryt ventekarantenen

Alle de 290 personene som er blitt testet i løpet av søndag, er nå satt i ventekarantene. Det innebærer at de må være i karantene fram til en eventuell negativ test foreligger.
– Å avbryte ventekarantenen kan få alvorlige følger, så du må for all del være i karantene fram til du eventuelt får et negativt prøveresultat, presiserer ordføreren.
De som er satt i ordinær karantene er blitt direkte kontaktet. Alle disse skal gjennomføre karantenen på ti dager, men de kan teste seg på nytt på dag sju. Dersom den andre prøven er negativ, kan karantenen avbrytes. Familiemedlemmene til de som er i ordinær karantene skal være i ventekarantene til negativt testsvar foreligger.

Ha færrest mulig nærkontakter

Molde kommune henstiller alle om å være ekstra nøye med å følge de generelle smittevernreglene nå. Du bør ha færrest mulig nærkontakter, holde minst en meters avstand til andre enn de du bor sammen med og ha god hånd- og hostehygiene.
– Du må ikke nøle med å bestille tid for testing dersom du får forkjølelsessymptomer, minner ordføreren om.

Tre er smittet av mutert virusvariant

Det var lørdag ettermiddag at Molde kommune fikk melding om at en person var bekreftet smittet av korona, og at dette dreide seg om det britiske, muterte viruset. Samme melding fikk Aukra kommune. Det er nå totalt tre personer i de to kommunene som er bekreftet smittet av den britiske mutanten.