12.02.21: Ikke la deg lure av svindlere

Har du fått tilbud om å betale en sum penger for å få koronavaksine? I så fall er det svindlere som prøver å lure deg. Kommuneoverlegen i Molde kjenner til personer i kommunen har mottatt SMS med tilbud om å få vaksinere hele familien for 2000 kroner.

-Det kan sikkert være fristende å betale for rykke framover i vaksinekøen, men det er faktisk ikke noen som har lov til å tilby en slik tjeneste. Dette er svindlere, opplyser kommuneoverlege Cato Innerdal. Han advarer mot SMS-er, e-poster og telefoner fra kriminelle som forsøker å sko seg mens massevaksineringa pågår.

Når det er din tur til å få vaksine, får du en SMS fra kommunen med lenke til helsenorge.no. Du skal gå inn på helsenorge.no og bekrefte timen. Du skal ikke betale noe, og du skal ikke svare på e-posten med å legge inn personnummer, passord eller lignende. Dersom du blir bedt om det, så er det svindelforsøk.

-Vær på vakt, og ta kontakt med kommunen dersom du er i tvil, oppfordrer kommuneoverlegen. Gode råd om hvordan du kan unngå svindel i forbindelse med massevaksineringen finner du på NorSIS.no