08.09.21: Sju smittede ved Romsdal vgs nå: -Det var dette vi fryktet

08.09.21: Sju smittede ved Romsdal vgs nå: -Det var dette vi fryktet

Molde kommune har onsdag fått melding om ytterligere tre smittede elever ved Romsdal vg. skole. Alle tre er hjemmehørende i Molde kommune. Til sammen er det nå sju smittede ved skolen, og alle var til stede på valgkamparrangementet i Fuglsethallen sist torsdag. 

-Vi advarte sterkt mot å samle så mange elever på et arrangement, og nå ser vi konsekvensene, sier kommuneoverlege Cato Innerdal. Han forventer flere smittede i dette utbruddet de kommende dagene. 

Massetesting

Kommuneoverlegen har nå besluttet at elevene ved Romsdal vg. skole skal massetestes. Alle elevene skal selvteste seg på fredag. Deretter blir det ukentlig testing mandag og torsdag morgen med selvtest fram til høstferien. De som tester positivt på selvtestene må snarest bestille time for ordinær testing og holde seg hjemme til de har fått svar. 

Kommuneoverlegen minner også om at alle må teste seg ved det minste symptom som luftveissykdom, magesmerter eller diare. Molde kommune har gjennomført møte med elevrådet i dag. 
-De støtter forslaget om å gå i gang med massetesting, sier Innerdal. 

Molde kommune har også fått melding om et smittetilfelle som ikke er knyttet til utbruddet ved Romsdal videregående skole. Dette var en kjent nærkontakt av en tidligere smittet og smittesporing er avsluttet.