07.09.21: Vaksinering av 12-15 åringer i Molde

Regjeringa har bestemt at barn i alderen 12- 15 år skal få tilbud om koronavaksine og i Molde kommune blir det vaksinering 14. og 16. september for denne gruppa.

-Det er foreldrene som må ta beslutninga for de som er under 16 år, men jeg anbefaler sterkt at de tar vaksinen, sier kommuneoverlege Cato Innerdal. Han viser til at det har vært en del smitte blant barn i denne aldersgruppa i Molde.

I følge Folkehelseinstituttet vil 12 – 15 åringer få flere fordeler enn ulemper ved å vaksinere seg. Aldersgruppa skal i første omgang tilbys én vaksinedose av merket «Pfizer». Den er godkjent for personer  fra 12 år og oppover.

Velg riktig dato

Foreldrene har i dag fått informasjon via skolene. De får ikke timeinnkalling, men skal bestille time via helsenorge.no på vegne av barnet.

- Velg riktig dato når du bestiller, oppfordrer fagleder Siri Haukaas. Det er fullt mulig å bestille time på tidligere datoer, men siden 12-15 åringene bare skal ha Pfizer-vaksinen så har kommunen valgt å sette av egne datoer for denne aldersgruppa.
- Det har ingen hensikt å snike i køa. Da risikerer du bare en bomtur til vaksinelokalet, sier Haukaas.

De unge må ta med seg et ferdig utfylt samtykkeskjema når de møter opp for å ta vaksinen.

Les mer om vaksinering av 12-15 åringer i Molde

Les om vaksinering av 12-15 åringer på fhi.no