07.04.21: Ett nytt smittetilfelle i Molde

Molde kommune har i kveld fått melding om et nytt tilfelle av koronasmitte. Vedkommende er tilreisende fra Østlandet og har kjent smittekilde. Den smittede er satt i isolasjon og to nærkontakter er satt i karantene og skal testes. Kommunen vet ikke om dette dreier seg om en mutert virusvariant.

-Det ingen koblinger mellom den smittede og de tilfellene vi har hatt i Molde og nabokommunene de siste dagene, opplyser
assisterende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald i Molde kommune.

Det forrige tilfellet i Molde ble registrert første påskedag og kommunen har nå fått bekreftet at dette var mutert virus av den britiske varianten.
-Vi satte to nærkontakter i karantene og de er blitt testet. Begge testet negativt, så vi har god kontroll på situasjonen, sier Rakvåg.

I løpet av den første uken av april har Molde kommune registrert to tilfeller av koronasmitte. Til sammen er det registrert 63 tilfeller så langt i 2021.
Her finner du månedlig oversikt over testede og smittede i kommunen.