02.02.2021: Nå starter vi med massevaksinering

- Onsdag ettermiddag starter vi massevaksineringa i Eidsvåg, og torsdag begynner vi i Moldehallen. Vi har ventet på dette lenge og er glad for at vi nå har fått såpass mange doser at vi kan starte opp med ordinær massevaksinering, sier kommuneoverlege Cato Innerdal.

De første dagene blir 54 personer vaksinert i Eidsvåg, og 162 personer i Moldehallen. I Midsund er vi allerede ferdig med alle som er 85 år og eldre. Det blir derfor ikke noen vaksinering på Midsund denne uka.

- Det blir en «myk start» for å teste systemet og samarbeidet med Norsk folkehjelp, Røde Kors og Sivilforsvaret. Fra neste uke har vi også med oss Sanitetskvinnene i arbeidet med massevaksineringa, sier Innerdal.

Det er kun de som har fått innkalling som skal møte opp til vaksinering.

Nå er alle beboere i sykehjem vaksinert med første dose, noen har også fått sin vaksinedose nummer to. I løpet av neste uke vil vi trolig være ferdig med vaksinering av personer som er 85 år og eldre.

- Toget går ikke fra deg

Kommuneoverlegen minner om at du mister ikke sjansen din til å få vaksine selv om du ikke tar når det er din gruppe sin tur.

- De som av ulike årsaker ikke kan bli vaksinert sammen med sin prioriteringsgruppe, vil få tilbud om vaksine på et senere tidspunkt, sammen med personer i «lavere prioriteringsgrupper», sier Innerdal.

Når prioriteringsgruppen med personer som er 85 år og eldre er ferdig, får personer i aldersgruppen 75-84 år tilbud om vaksine.

Viktig informasjon før oppmøte til vaksinering:

• Ta med gyldig identifikasjon.
  • Hvis du vet at du blir uvel av sprøytestikk kan det være lurt å ta med seg en flaske vann. På grunn av smittevernhensyn kan vi ikke servere noe til de som skal vaksineres.
  • Kle deg slik at det er enkelt å komme til venstre overarm.
  • Er du i tvil om du kan ta vaksinen så må dette avklares på forhånd. Se helsenorge.no eller ring informasjonstelefonen 815 55 015.

Les mer om koronavaksinen