Parker, gravsteder og grøntanlegg i Molde

Roser i Molde

Molde kommune arbeider for at parkanleggene i Molde skal være frodige og fargerike. Du skal kunne sanse at Molde er "blomsternes by", slik Bjørnstjerne Bjørnson uttalte det.

Parkene i byen er kanskje beskjedne i form og omfang, men de har viktige funksjoner. De er grønne lunger i bybildet, hvor det er rom for og stoppe opp for å tenke og å slappe av. Parkene er i tillegg til å være små "pusterom" også møteplasser hvor du kan slå av en prat før du går videre til ulike gjøremål.

I noen tilfeller ligger parkene slik til at de kan brukes som snarveier gjennom byen, slik som for eksempel gravstedene i sentrum. Byens gravsteder fungerer som park og rekreasjonsareal i tillegg til verdien i åndelig, kulturell og historisk sammenheng.

Det største sammenhengende grønne området er imidlertid aksen i fra Alexandraparken ved sjøen og opp til Romsdalsmuseet og Holmarka. Dette området kalles gjerne for "den grønne korridoren", og foruten å kunne by på naturskjønne opplevelser finnes her også fredede bygg, historiske hager, parker og friluftsmuseum.

Overnatting, camping, telting eller lignende i offentlige parker, grøntarealer, friområder, på veier eller plasser i tettbygd strøk er forbudt med mindre noe annet fremgår av skiltingen på stedet.

Les mer om parkene under, eller klikk i menyen til høyre.

Tips en venn Skriv ut